DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU studiju vietas ieguvuši par 14% vairāk studētgribētāju nekā pērn

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Universitātē vienotajā uzņemšanā studiju vietas ieguvuši 3122 studētgribētāji, kas ir par 385 reflektantiem jeb 14% vairāk nekā pērn, liecina Latvija.lv apkopotie dati.

Gandrīz visās LU fakultātēs vērojams studētgribētāju pieaugums. Salīdzinājumā ar 2018. gadu Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē studētgribētāju skaits pieaudzis par 152 jeb 27%, Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē par 86 jeb 26%, Humanitāro zinātņu fakultātē par 66 jeb 23%.

Tāpat stabils studētgribētāju pieaugums novērojams LU filiālēs. Ja pērn studiju vietas ieguva 126 reflektanti, tad šogad – 202 reflektanti.

LU Studentu servisu departamenta direktors Jānis Saulītis lēš, ka studētgribētāju skaitu ietekmējis vidējās izglītības absolventu skaits, kas šogad ir lielāks nekā citus gadus.

“Studētgribētāju pieaugums LU bija sagaidāms, bet tas ir sanācis ievērojami lielāks. Domāju, ka lielu lomu šajā procesā spēlē Universitātes jaunā infrastruktūra. LU piedāvā arī jaunas studiju programmas, ļoti labi rezultāti ir programmai “Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība”, kas piesaistīja vairāk nekā 40 studētgribētājus, tāpat interese ir par studiju programmu “Sporta treneris”,” skaidro J. Saulītis.

Kopumā LU vienotajā uzņemšanā saņēmusi 16150 studētgribētāju pieteikumus, un pirmajā prioritātē LU ir izvēlējušies 4062 reflektantu.

Pēc studētgribētāju pieteikumu skaita uz budžeta vietām starp populārākajām programmām LU 1. vietā ir Datorzinātnes, 2. vietā – Tiesību zinātne, 3. vietā – Psiholoģija, 4. vietā – Komunikācijas zinātne, 5. vietā – Vadības zinības.

Pretendentiem, kuri ieguvuši studiju vietu LU, līdz 19. jūlijam jāierodas fakultātē vai filiālē slēgt studiju līgumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI