DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
3
3

Tiesiskuma telts sarunu videoieraksti - “Latvijas Vēstneša” “youtube” kanālā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada sarunu festivālā “LAMPA” oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis" ar tieslietu nozares institūcijām pirmo reizi kopīgi rīkoja Tiesiskuma telts divu dienu programmu. Interesentiem iespēja noskatīties deviņu Tiesiskuma telts sarunu video ierakstus.

Teltī tikās viedokļu līderi un dažādu jomu speciālisti, lai caur drosmīgām un atklātām diskusijām kopīgi meklētu atbildes uz karstiem jautājumiem un izmērītu tiesiskuma koncentrāciju.

Spilgtākie temati, kurus apsprieda Tiesiskuma teltī - Tiesneša mugurkauls? Kam ir un kam nav izdevīgi drosmīgi tiesneši? Valsts un tiesiskums? NVO spējas un iespējas? Vai tiesu izpildītāji darbojas sabiedrības labā? Eitanāzija - par, pret, alternatīvas? Juridiskā izsargāšanās ar un bez gredzena? Bērnu vakcinācija kā privāta izvēle vai valsts noteikts obligāts pienākums? Vai Y un Z paaudzei ir viss vienalga?

Tiesiskuma telts - Tiesībsarga biroja, Augstākās tiesas, Rīgas apgabaltiesas, Latgales apgabaltiesas, Zemgales apgabaltiesas, Latvijas Administratīvo tiesnešu biedrības, Latvijas Tiesnešu biedrības, Tiesu administrācijas,  “Jurista Vārda” un LV portāla (oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis”), Zvērinātu notāru padomes, Zvērinātu advokātu padomes, Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes, Tieslietu ministrijas un zvērinātu advokātu biroja “Fort” kopdarbs.

Visas Tiesiskuma telts sesijas tika pārraidītas tiešraidē sociālajā medija platformā facebook, kur šīs pārraides pieejamas joprojām (skat. speciāli izveidoto Tiesiskuma telts FB pasākumu, kā arī "Jurista Vārda" un citu sesiju rīkotāju FB kontus). Daļa sesiju filmētas arī ar videokameru, un ieraksti publiskoti youtube “Latvijas Vēstneša” kanāla tematiskajā sarakstā.

Interesentiem tagad ir iespēja noskatīties šādus Tiesiskuma telts diskusiju un sarunu video ierakstus:

Pasākuma fotogalerija pieejama "Latvijas Vēstneša" flickr.com kontā - TIESISKUMA TELTS sarunu festivālā "Lampa"

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI