DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Piestiprinās apliecinājuma plāksnīti pie kultūrvēsturiskas ēkas fasādes

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 18. jūlijā, plkst. 11.00 Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs un Merķeļa ielas 5 daudzdzīvokļu nama īpašnieki piestiprinās šogad pirmo projekta realizācijas apliecinājuma plāksnīti pie kultūrvēsturiskās ēkas fasādes, kas atjaunota ar Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu.

Daudzdzīvokļu ēka Merķeļa ielā 5 ir celta 1885. gadā pēc arhitekta Jāņa Frīdriha Blaumaņa projekta, un tā ir viena no trim identiskām ēkām ielas posmā no Marijas ielas līdz Krišjāņa Barona ielai. Ēkai ir saglabājusies sākotnējā fasādes arhitektūra, kuras apdarē bagātīgi ir izmantoti historisma perioda dekoratīvie paņēmieni un reljefa apdares elementi.

Ap plkst.11.30 tiks apsekotas arī kultūrvēsturiskās ēkas Ģertrūdes ielā 19/21 un A.Čaka ielā 52, kurām arī šobrīd ar Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu tiek atjaunotas fasādes. Pasākuma noslēgumā ap plkst. 11.30 tiksimies pie daudzdzīvokļu nama Elizabetes ielā 7, kuram šobrīd tiek atjaunots vēsturiskais jumts. Tikšanās laikā kopā ar namu īpašniekiem un Rīgas domes Īpašuma departamenta Būvju sakārtošanas pārvaldes speciālistiem tiks pārrunāta projektu realizācijas gaita un arī aktuālie jautājumi.

Jau ceturto gadu pēc kārtas Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija izvērtēja konkursā „Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai” šogad 133 iesniegtos projektu pieteikumus. Šogad ar Rīgas domes līdzfinansējumu 1,2 miljonu apmērā ir plānots atjaunot 78 kultūrvēsturiskā būvmantojuma ēku fasādes vai restaurēt kādu no to detaļām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI