DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

No azartspēlēm un interaktīvajām izlozēm pašatteikušos personu reģistrs sāks darboties nākamgad

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 16. jūlijā, Ministru kabineta (MK) sēdē apstiprināja Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto no azartspēlēm un interaktīvajām izlozēm (spēlēm) pašatteikušos personu reģistra noteikumu projektu. Noteikumu projekta mērķis ir izveidot no spēlēm pašatteikušos personu reģistru, lai, pamatojoties uz fizisku personu izteiktajiem pieprasījumiem, tām tiktu liegts piedalīties spēlēs.

“Mūsu uzdevums ir iespēju robežās atbalstīt cilvēkus, kuri apzinās azartspēļu iespējamo kaitīgo ietekmi. Izveidotais instruments – no azartspēlēm un interaktīvajām izlozēm pašatteikušos personu reģistrs – sniegs iespēju fiziskajām personām liegt iespēju atrasties visa veida azartspēļu un interaktīvo izložu organizēšanas vietās,” uzsver finanšu ministrs Jānis Reirs.

Par reģistra pārzini ir noteikta Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija. Fiziska persona pieprasījumu par iekļaušanu reģistrā varēs iesniegt iespējami ātrā un ērtā veidā – gan personīgi rakstveidā Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā vai azartspēļu organizēšanas vietā, gan attālināti, izmantojot elektroniskās identifikācijas rīkus.

Pašatteikušos personu reģistrā iekļautie dati būs aizsargāti atbilstoši normatīvajiem aktiem par fizisko personu datu aizsardzību un pieejami tikai atbildīgajām personām, lai pildītu attiecīgos darba pienākumus.

Noteikumi izstrādāti, lai novērstu spēļu spēlēšanas nelabvēlīgo ietekmi uz personām, kurām šis brīvā laika pavadīšanas un izklaides veids var kļūt nekontrolējams un pāriet nepārvaramā un pārmērīgā tieksmē spēlēt spēles. Noteikumu projekts stāsies spēkā 2020. gada 1. janvārī.

Jāpiebilst, ka normatīvie akti jau šobrīd paredz interaktīvo azartspēļu organizētājam pienākumu izveidot un uzturēt interaktīvo azartspēļu spēlētāju reģistru ar mērķi identificēt spēlētāju, nepieļaut nepilngadīgas personas dalību interaktīvās azartspēlēs un novērst no interaktīvām azartspēlēm atkarīgo spēlētāju tālāku dalību tajās. Identiska reģistra uzturēšana paredzēta arī interaktīvo izložu organizētājam.

Atšķirība ir tāda, ka pašlaik reģistri attiecas tikai uz konkrēto interaktīvo azartspēļu vai interaktīvo izložu organizētāju. Šobrīd spēkā esošais regulējums dod iespēju potenciālajam spēlētājam mainīt spēlēšanas vietnes jeb interaktīvo azartspēļu organizētāju tīmekļu vietnes, vēršoties pie cita spēļu organizētāja, neskatoties uz jau iesniegto pieprasījumu tam liegt spēlēt interaktīvās azartspēles citā vietnē. Tādējādi, lai pilnveidotu normatīvo aktu regulējumu un aizsargātu fizisku personu tiesības, paredzēts izveidot vienotu no spēlēm pašatteikušos personu reģistru.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI