DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Konkursā uz VNĪ valdes priekšsēdētāja amatu pieteikušies 38 pretendenti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atklātā konkursā uz VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) valdes priekšsēdētāja amatu pieteikušies 38 kandidāti. “Tuvākajā laikā darbu uzsāks nominācijas komisija, kas četrās kārtās izraudzīsies labāko kandidātu,” informē VNĪ padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Bičevskis.

Pieteikumus valdes priekšsēdētāja amatam izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija, kuras vadītājs ir VNĪ padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Bičevskis. Komisijas locekļi: VNĪ padomes priekšsēdētāja vietniece Inta Komisare, VNĪ padomes loceklis Ansis Grasmanis, Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas vadītāja Dzintra Gasūne un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis. Atbilstoši konkursa nolikumam četrās kārtās tiks izraudzīti 2-3 labākie kandidāti, ko iesniegs VNĪ padomei lēmuma pieņemšanai.

VNĪ valdes priekšsēdētāja galvenie pienākumi būs vadīt un pārstāvēt uzņēmumu atbilstoši tiesību aktu prasībām valsts un starptautiskā līmenī, attīstīt un atbildēt par uzņēmuma vadības komandu, to kompetenču attīstību, nodrošināt akcionāru sapulces lēmumu izpildi, uzņēmuma sekmīgu darbību, ekonomisko un sociālos attīstību, pievēršot īpašu uzmanību rentabilitātei, likviditātei, konkurētspējai un drošībai. Vienlaikus no valdes priekšsēdētāja tiek sagaidīti inovatīvi un efektivitāti atbalstoši risinājumi uzņēmuma pārvaldībā.

Amata kandidātiem 10 gadu laikā jābūt vismaz trīs gadu pieredzei vairāku struktūrvienību vadībā lielā, uz pakalpojumu sniegšanu orientētā uzņēmumā B2B segmentā (uzņēmuma apgrozījums virs 10 miljoniem eiro, uzņēmumā strādājošo darbinieku skaits virs 100, padotības darbinieku skaits vismaz 30).

VNĪ valdes priekšsēdētāja amata kandidātiem galvenās izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, pārmaiņu vadības pieredze, laba izpratne par korporatīvo pārvaldību un spējas to ieviest ikdienas darbībā, zināšanas finanšu vadības jautājumos, līderības un uzraudzības prasmes, stratēģiskā un analītiskā domāšana, kā arī pārliecināšanas, komunikācijas un sadarbības prasmes. Pretendentiem tiek prasīta augstākā izglītība (ekonomikā, finansēs, vadībzinībās, inženierzinātnēs, jurisprudencē vai citā pielīdzināmā jomā), vēlams MBA grāds, kā arī angļu valodas zināšanas (C1 līmenis) un valsts valodas zināšanas (C1 līmenis). Vēlama arī pieredze un izpratne par nekustamo īpašumu attīstību un pārvaldīšanu darbā ar liela apjoma būvniecības projektiem, kā arī pieredze stratēģiju izstrādē, konceptuālo dokumentu veidošanā sadarbībā ar ieinteresētajām pusēm.

Šobrīd valdes priekšsēdētāja amatā strādā uzņēmuma valdes loceklis Andris Vārna. Darbu VNĪ valdē turpina Sigita Janvāre, Kitija Gruškevica un Līga Ermane.

VNĪ šobrīd īsteno 34 nozīmīgus attīstības projektus aptuveni 154 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Uzņēmums nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību ap 450 nekustamo īpašumu adresēm ar 1200 ēkām 1,1 milj. kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 milj. kvadrātmetru platībā. VNĪ šogad Korporatīvās atbildības un ilgtspējas institūta „Ilgtspējas indeksa” vērtējumā saņēma augsto zelta godalgu un speciālbalvu par straujāko izaugsmi, kā arī tika iekļauta VID „Baltā saraksta” zelta līmenī. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI