DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Sākusies balsošana par konkursa “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2020” finālistiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vai Tu zini, kuras ir tās pašvaldības, kas ir gatavs cīnīties par titulu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2020”?

Skaties video un balso par savu favorītu! Vai tā būs Jēkabpils, Ventspils vai Daugavpils pilsēta! Izdari savu izvēli un nobalso līdz 22. jūlijam! Balsojumu ir iespējams veikt mājas lapā jaunatneslietas.lv vienu reizi 24 stundu laikā.

Konkursa uzvarētājs visa gada garumā kļūs par epicentru svarīgākajām Latvijas jaunatnes politikas aktivitātēm un jauniešu pasākumiem. Tāpat uzvarētājs saņems goda plāksni ar uzrakstu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2020” un ceļojošo kausu ar uzrakstu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta”. Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti 2019. gada 10. augustā, Ikšķiles novadā, dabas parkā “Zilie kalni”.

Latvijas Jauniešu galvaspilsētas 2020 statusa ieguvēja noteikšanā tiks ņemts vērā žūrijas vērtējums un sabiedrības balsojuma rezultāta kopsumma.Balstoties uz konkursa nolikumu: "Pretendents, kas iegūs visvairāk balsu publiskā balsošanā tīmekļa vietnē, papildus vērtēšanas komisijas vērtējumam saņems 5 (piecus) punktus, otrā vietā ierindotais pretendents papildus vērtēšanas komisijas vērtējumam saņems 3 (trīs) punktus, trešā vietā ierindotais pretendents papildus vērtēšanas komisijas vērtējumam saņems 1 (vienu) punktu."

Konkursā savu kandidatūru titulam bija izvirzījušas arī Daugavpils un Rūjienas novads, gan Preiļu un Riebiņu novadu apvienība. Sakām lielu paldies par izrādīto drosmi un pieteikšanos konkursam!

Konkurss “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2020” tiek organizēts ceturto gadu ar mērķi popularizēt darbu ar jaunatni pašvaldību vidū un tā nozīmi sabiedrības ar pilsonisko apziņu audzināšanā, tajā skaitā Eiropas Savienības vērtības un iespējas jauniešiem; stiprināt pašvaldību sadarbību jaunatnes jomā, labo prakšu un pieredzes apmaiņu, turpināt iedibinātās tradīcijas darbā ar jaunatni; paaugstināt darbā ar jaunatni iesaistīto personu, pašvaldību un organizāciju, kas organizē darbu ar jaunatni prestižu un veicināt jauniešu līdzdalību un iesaistīšanos sabiedriskajos procesos.

Konkursu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2020” organizē Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Latvijas Jaunatnes padomi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI