DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Augstas klases sportistu sagatavošanas centrs – iespēja arī labākajiem BMX braucējiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valmieras Bērnu sporta skolā kopš 2015. gada 1. septembra darbojas augstas klases sportistu sagatavošanas centrs (AKSSC), dodot iespēju ātrākajiem, spēcīgākajiem, motivētākajiem un labākos rezultātus uzrādījušajiem sportistiem mācīties, trenēties un uzlabot savu sportisko sniegumu šeit pat Valmierā. Valmieras AKSSC iekļauti trīs sporta veidi – BMX riteņbraukšana, peldēšana un vieglatlētika, kuros kopumā trenējas 14 sportisti.

Valmiera un Ventspils bija pirmās divas pilsētas Latvijā, kurās tika izveidots augstas klases sportistu sagatavošanas centrs. AKSSC sportistiem ar pašvaldības un valsts finansējumu tiek nodrošināta iespēja trenēties modernās un starptautiskām prasībām atbilstošās sporta bāzes, ir pieejami profesionāli treneri, kvalitatīvas izglītības apguves iespējas, tiek nodrošināta dzīvošana un ēdināšana, inventārs, dalības maksas vietēja un starptautiska mēroga sacensībās, nometnēs, kā arī jauniešiem ir pieejami medicīnas un rehabilitācijas pakalpojumi.

“Sportisti, kuri uzņemti AKSSC, ir atbildīgi un augsti motivēti. Jaunieši apzinās sev doto iespēju, mērķtiecīgi trenējas un mācās Valmieras skolās, uzrādot gan labas sekmes, gan gūstot augstus rezultātus sacensībās. Iekšējā konkurence, līdzīga līmeņa sportistiem kopīgi trenējoties, palīdz uzlabot individuālo sniegumu,” norāda Valmieras Bērnu sporta skolas direktore Līga Dzene.

Viens no primārajiem sporta veidiem, kas tika iekļauts Valmieras augstas klases sportistu sagatavošanas centrā bija BMX riteņbraukšana, jo Valmiera ir BMX dzimtene Latvijā, kur notika arī pirmās oficiālās BMX sacensības. Kopš 2015. gada, Valmieras AKSSC BMX  sportisti ir sasnieguši augstvērtīgus rezultātus Eiropas un pasaules mēroga BMX sacensībās.

2016. gadā Eiropas kausa kopvērtējumā 1. vietu izcīnīja Rihards Veide, 3.vieta Kristapam Vekšam, savukārt Kristenam Krīgeram 2.vieta.

Teicams starts sportistiem izdevās 2017. gada sezonā, kad Niks Rožukalns Eiropas čempionātā izcīnīja 2. vietu U15 vecuma grupā un 6. vietu Eiropas kausa kopvērtējumā, savukārt Vanesa Buldinska ieguva 3.vietu Eiropas čempionāta junioru grupā un 5.vietu Eiropas kausa kopvērtējumā.

2018. gadā stabilu sniegumu rādīja Niks Rožukalns, kurš pasaules čempionātā B16 Baku izcīnīja 2. vietu, savukārt Eiropas čempionātā ieņēma 5. vietu un uzvarēja Eiropas kausa kopvērtējumā.

Šobrīd AKSSC audzēkņi Kristens Krīgers, Mikus Dāvids Strazdiņš, Vanesa Buldinska ir iekļauti pieaugušo izlases dalībnieku sastāvā startam 2019. gada Eiropas BMX čempionātā, kas šajā nedēļas nogalē notiek Valmierā, kā arī pasaules čempionātā. Helvijs Babris, Vineta Pētersone, Filips Krists Rozītis, Niks Rožukalns ir valsts izlases dalībnieki Eiropas čempionātam, savukārt Edvards Emīls Liberts ir iekļauts jauniešu izlases sastāvā startam šī gada Eiropas un  pasaules čempionātos.

Augstas klases sportistu sagatavošanas centrs izveidots ar Latvijas Nacionālā sporta padomes, Latvijas izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldības atbalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI