DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

No 16. jūlija līdz 18. jūlijam īslaicīgas izmaiņas 24., 29., 58. autobusa maršrutā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

„Rīgas satiksme” informē, ka, dzelzceļa pārbrauktuves remontu Atlantijas ielā dēļ, lai nodrošinātu pasažieru pārvadāšanu uz un no Mangaļsalas/Vecāķiem, no 16. jūlija līdz 18. jūlijam tiks veiktas izmaiņas 24., 29. un 58. autobusa maršrutā.

24., 29. un 58. maršruta autobusi no galapunkta „Abrenes iela”, „Mežciems”, „Purvciems” kursēs pa maršrutu līdz Vecmīlgrāvja dispečeru punktam, kur veiks apgriešanos un brauks atpakaļ pa maršrutu. Lai turpinātu ceļu līdz Mangaļsalai un Vecāķiem, pasažieriem jāšķērso dzelzceļa pārbrauktuve, kur tiks nodrošināta pārsēšanās 24. un 58. autobusa maršruta otrajā daļā.

24. un 58. maršruta autobusi no galapunkta Mangaļsalas un Vecāķiem kursēs pa maršrutu līdz pagaidu pieturvietai pie Laivinieku ielas, kur paredzēta pasažieru izkāpšana. Lai turpinātu ceļu līdz pilsētas centram, Mežciemu un Purvciemu, pasažieriem jāšķērso dzelzceļa pārbrauktuve un jādodas uz pieturvietu „D/P "Vecmīlgrāvis"”, kur tiks nodrošināta pārsēšanās 24., 29. un 58. autobusa maršruta pirmajā daļā.

Paredzētais pārsēšanās laiks starp autobusiem kustības sarakstā ir aptuveni 5 minūtes.

Remontdarbu laikā tiks mainīts 24. maršruta autobusa kustības saraksts:

  • virzienā no galapunkta „Mangaļsala” autobusi izbrauks par 7 minūtēm agrāk nekā pamata kustības sarakstā;
  • no pagaidu pieturvietas pie Laivinieku ielas galapunkta „Mangaļsala” virzienā autobusi izbrauks par 7 minūtēm vēlāk nekā pamata kustības sarakstā.

58. autobusa maršruta „Vecmīlgrāvis – Vecāķi” otrajā daļā būs jauns kustības saraksts. 

Posmā no galapunkta „Abrenes iela”, „Mežciems”, „Purvciems” līdz pieturvietai „D/P "Vecmīlgrāvis"” 24., 29. un 58. maršruta autobusa atiešanas laiki nemainīsies.

Pasažieri, kuri izmanto braucienus (e-talonu noteiktam braucienu skaitam vai iegādājas biļeti pie transporta līdzekļa vadītāja, tajā skaitā biļeti par suņa pārvadāšanu) – veicot pārsēšanos no 24., 29., 58. autobusa pirmās maršruta daļas uz 24. un 58. autobusa otro maršruta daļu (vai otrādi) atkārtotu e-talona reģistrāciju vai biļetes iegādi nav jāveic (reģistrētā/iegādātā biļete būs derīga 1,5 stundu braucot vienā virzienā).

Pasažieri, kuri izmanto mēneša biļeti vai laika biļeti (piemēram, 24 h, 3 dienu, 5 dienu) – veicot pārsēšanos no 24., 29., 58. autobusa pirmās maršruta daļas uz 24. un 58. autobusa otro maršruta daļu (vai otrādi) veic atkārtotu e-talona reģistrāciju.

Pasažieri, kuri izmanto Rīgas domes piešķirtos braukšanas maksas atvieglojumus – veicot pārsēšanos, katru reizi reģistrē braucienu.

Pasažieri, kuri neizmanto e-talonu, bet pie vadītāja ir tiesīgi saņemt nulles biļeti (personas, kurām noteikta I vai II invaliditātes grupa, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un persona, kas pavada personu, kurai noteikta I invaliditātes grupa vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti) – veicot pārsēšanos no 24., 29., 58. autobusa pirmās maršruta daļas uz 24. un 58. autobusa otro maršruta daļu (vai otrādi) atkārtoti nulles biļeti pie vadītāja nav jāsaņem.

Vienlaikus informējam, ka plānotie remontdarbi ietekmēs arī 300. ekspresbusa maršrutu. 300. maršruta ekspresbusi no Stacijas laukuma brauks pa maršrutu līdz Augusta Dombrovska ielai, tālāk pa Augusta Dombrovska ielu, Baltāsbaznīcas ielu, Vecāķu prospektu un tālāk turpina pa maršrutu. No Vecāķiem, Vecdaugavas ekspresbuss brauks pa maršrutu līdz Vecāķu prospektam, tālāk pa Vecāķu prospektu, Baltāsbaznīcas ielu, Atlantijas ielu, Kreimeņu ielu, Augusta Dombrovska ielu un tālāk turpina pa maršrutu.

Plašāku informāciju par „Rīgas satiksmes” piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv vai sociālajos tīklos „twitter”, „facebook”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI