DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jēkabpils pašvaldība apmaksās ģimnāzijas vidusskolēniem autovadīšanas teorijas kursu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jēkabpils pilsētas pašvaldība 2019./2020. mācību gadā piedāvās Jēkabpils Valsts ģimnāzijas vidusskolēniem bez maksas apgūt B kategorijas auto apmācības teorijas kursu. Domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola šo priekšlikumu bija iesniegusi izskatīšanai Jēkabpils pilsētas domes Attīstības un tautsaimniecības komitejā. Priekšlikums tika atbalstīts un plānots, ka nākamajā mācību gadā Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 10.-12.klašu audzēkņi varēs bez maksas apgūt B kategorijas auto apmācības teorijas kursu.

Domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola uzsver: “Pilsētas domes vadība kā vienu no savas darbības prioritātēm ir izvirzījusi atbalstu ģimenēm ar bērniem. Arī šis būs atbalsts ģimenēm, kas atvieglos ģimenes budžetu un motivēs jauniešus iegūt autovadītāja tiesības  un kļūt konkurētspējīgiem darba tirgū. Tuvākajā laikā Jēkabpils Valsts ģimnāzijas vadība veiks cenu aptauju un tiks izvēlēts pakalpojuma sniedzējs.”

Iecere par auto apmācības teorijas kursa apgūšanu sākotnēji tiks realizēta Jēkabpils Valsts ģimnāzijā. Izvērtējot jauniešu aktivitāti un sasniegtos rezultātus kursa apguvē un B kategorijas vadītāja apliecības iegūšanā, dome diskutēs par iespēju realizēt ieceri par  auto apmācības teorijas kursa apgūšanu arī citās Jēkabpils vidusskolās, ņemot vērā pašvaldības budžeta iespējas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI