DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

2019. gada 11. jūlijs uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 11. jūlijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 51 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 30 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens ar automašīnu no Latvijas izceļojošs Lietuvas pilsonis, kurš uzrādīja viltotu Baltkrievijas transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess.

  • Aizturēti divi  meklēšanā esoši Latvijas pilsoņi

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens no Londonas ieceļojošs un viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kuri atrodas policijas meklēšanā. 1997. un 1980. gadā dzimuši vīrieši aizturēti un nodoti Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta deviņiem ārzemniekiem

Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta deviņiem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī viņiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti deviņiem ārzemniekiem

Terehovas, Silenes, Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Baltkrievijas, trīs Krievijas un trīs Ukrainas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts 1 nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija vismaz viena vecāka notariāli apliecinātas piekrišanas bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām – trīs Krievijas, trīs Ukrainas un vienam Gruzijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 14 personas – četrus Krievijas, trīs Latvijas, divus Igaunijas, divus Ukrainas, vienu Lietuvas, vienu Baltkrievijas un vienu Uzbekistānas pilsoni.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI