DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

J. Mažeiks Helsinkos uzsver transatlantisko attiecību nozīmi Eiropas drošībai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 9. un 10. jūlijā Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks–politiskais direktors Jānis Mažeiks piedalījās Eiropas Savienības (ES) politisko direktoru neformālajā sanāksmē Helsinkos, Somijā. Politiskie direktori tikās ar ASV Valsts departamenta valsts sekretāra vietnieku politiskos jautājumos Deividu Heilu (David Hale), lai pārrunātu ES un ASV attiecības, ES–NATO sadarbību, kā arī attiecības ar Krieviju un Ķīnu.

Tikšanās laikā J. Mažeiks uzsvēra, ka transatlantiskā vienotība un cieša sadarbība ar ASV ir būtiska drošības nodrošināšanā Eiropā un pasaulē. Tāpat J. Mažeiks norādīja, ka ES un NATO sadarbības attīstīšana ir viena no Latvijas prioritātēm, un saskaņoti ES un NATO centieni sniedz būtisku ieguldījumu drošības stiprināšanai. Diskusijās par Ķīnu politiskais direktors atzīmēja – ir svarīgi atrast līdzsvaru starp ekonomiskajām un drošības interesēm. Savukārt pārrunājot attiecības ar Krieviju, J. Mažeiks uzsvēra, ka būtiski turpināt cīņu ar dezinformāciju un strādāt pie noturības veicinošiem pasākumiem.

Sanāksmē politiskie direktori apmainījās viedokļiem par ES Kopējas ārpolitikas un drošības politikas efektivitāti un pārrunāja situāciju Tuvajos Austrumos un Arktikā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI