DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Z. Kalniņa-Lukaševica sarunās Vācijā uzsver nepieciešamību veidot līdzsvarotu ES daudzgadu budžetu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 9. jūlijā Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Z. Kalniņa-Lukaševica tikās ar Vācijas Ārlietu ministrijas valsts ministru Eiropas lietās Mihaelu Rotu (Michael Roth). Tikšanās tika veltīta jautājumam par ES daudzgadu budžetu 2021.-2027. gadam. Sarunā puses bija vienisprātis, ka dalībvalstu sarunas šobrīd ieiet aktīvajā fāzē.

“Latvija atbalsta vienošanās panākšanu par ES daudzgadu budžetu vēl šogad. Šajā jautājumā esam vienisprātis ar Vāciju,” teica parlamentārā sekretāre. “Vienlaikus svarīgi, lai budžetā tiktu rasts optimāls līdzsvars starp jaunajām un tradicionālajām prioritātēm. Latvijai svarīgi, lai jaunais budžets nodrošinātu pietiekamus līdzekļus ES dalībvalstu un reģionu sociālekonomisko atšķirību izlīdzināšanai,” norādīja Z. Kalniņa-Lukaševica.

Tikšanās laikā tika skarts arī jautājums par Kopējās lauksaimniecības politikas finansējuma nākotni. Z. Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka Latvijas lauksaimnieki sagaida, ka nākamajā plānošanas periodā tiks novērsta ilgi pastāvošā nevienlīdzība attiecībā uz lauksaimniecības tiešmaksājumiem.

Latvijas un Vācijas amatpersonas pārrunāja arī jautājumus par Rail Baltica projektu, finansējumu inovācijām un zinātnei, kā arī klimata un drošības jautājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI