DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Mikroautobusā atklāj 70 tūkstošus cigarešu un 193 litrus alkoholisko dzērienu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

VID Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kontroles pasākumus Ventspils ostā, kādā mikroautobusā atklāja lielu daudzumu kontrabandas cigarešu un alkoholisko dzērienu. Transportlīdzeklī izveidotās slēptuvēs atradās 70 860 gab. (3543 paciņas) cigarešu un 193 litri alkoholisko dzērienu.

Šī gada 4.jūlijā Ventspils ostas muitas kontroles punkta amatpersonas, veicot uz prāmja, kas kursē no Ventspils uz Zviedrijas pilsētu Nīnashamnu, uzbraucošo automobiļu kontroli, padziļinātai pārbaudei novirzīja mikroautobusu Mercedes-Benz. To vadīja kāds Ukrainas pilsonis. Veicot transportlīdzekļa skenēšanas attēlu analīzi, muitas darbiniekiem radās aizdomas par automobilī slēptām precēm. Muitas kontroles angārā tika veikta padziļinātā kontrole, kuras rezultātā mikroautobusa plauktā pie griestiem un slēptuvēs – jumtā aiz polsterējuma, speciāli izveidotā starpsienā – tika konstatēts liels daudzums cigarešu un alkoholisko dzērienu. 

Kontroles rezultātā tika atklātas nelegāli pārvietotās akcīzes preces: 70 860 gab. (3543 paciņas) cigarešu “Marlboro”, “Winston”, “Kent”, “Parlament” un “Sobranie”, 182 litri dažāda veida Ukrainā ražota alus un 11 litri degvīna “Standart”, “Nemiroff” un citu marku degvīna. Papildus tika izņemtas piecas divlitru tilpuma pudeles ar nezināmas izcelsmes šķidrumu (kopā 10 litri) ar alkoholam raksturīgo smaržu.

Par konstatēto pārkāpumu uzsāktas lietvedības administratīvā pārkāpuma lietā. Lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI