DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU uzņems pasaulē lielākās klimata inovāciju vasaras skolas dalībniekus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 9. jūlijā – Divas nedēļas Rīgā un Liepājā 40 studenti no visas pasaules piedalīsies pasaulē lielākajā klimata inovāciju un uzņēmējdarbības vasaras skolā «Journey 2019», izstrādājot prototipus un attīstot idejas, kas pozitīvi varētu ietekmēt klimata pārmaiņas. Vasaras skola notiks no 10. līdz 22. jūlijam.

«Journey» ir viena no Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (European Institute of Innovation and Technology – EIT) klimata zināšanu un inovāciju kopienas aktivitātēm. RTU ir «Climate-KIC» partneris kopš 2016. gada. «EIT Climate-KIC» uzņēmējdarbības veicināšanas un izglītības programmas Latvijā īsteno RTU Dizaina fabrikas «EIT Climate-KIC HUB Latvia».

Jau trešo gadu «EIT Climate-KIC HUB Latvia» uzņem vasaras skolas dalībniekus Latvijā, nodrošinot tiem augstvērtīgas lekcijas un praktiskas darbnīcas, prototipēšanas iespējas RTU Dizaina fabrikā un palīdzību risinājumu izstrādei klimata jomā. Šogad pirmo reizi «Journey» dalībnieki pieredzi gūs ne tikai Rīgā, bet arī Liepājā, kur sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Liepājas inkubatoru viņiem tiks organizētas tikšanās ar vietējiem uzņēmumiem un notiks risinājumu prezentācijas.

Paralēli vasaras skolas notiek arī vairākās citās Eiropas pilsētās, apvienojot 400 visu augstākās izglītības līmeņu studentus no visas pasaules, 20 starptautiskos koučus un 100 sadarbības partnerus. Četrās nedēļās vasaras skolas dalībniekiem tiek nodrošināta iespēja apmeklēt trīs Eiropas valstis, gūt starpkultūru pieredzi, zināšanas par klimata pārmaiņām un apgūt uzņēmējdarbībai nepieciešamās prasmes, lai, strādājot starptautiskās starpdisciplinārās komandās, radītu videi draudzīgas biznesa idejas, politiskas vai sabiedriskas iniciatīvas un tās prezentētu noslēguma nedēļā.

Plašāka informācija par «EIT Climate-KIC HUB Latvia» īstenotajām programmām – www.rtu.lv/lv/climate-kic.

RTU Dizaina fabrika ir inovāciju un uzņēmējdarbības platforma ar Baltijā vislabāk aprīkoto prototipēšanas darbnīcu, kvalificētu ekspertu komandu un zinātnisko atbalstu uzņēmējiem, vadītājiem un studentiem, lai radītu inovāciju idejas, augstas pievienotās vērtības produktus, inženiertehniskus risinājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI