DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK prezidents A. Rostovskis pārstāv EUROCHAMBRES forumā Biškekā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis 5. un 6.jūlijā devās uz Kirgizstānas galvaspilsētu Biškeku, lai pārstāvētu 20 miljonus uzņēmumu jeb  Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru apvienojošo organizāciju EUROCHAMBRES Eiropas Savienības (ES) un Vidusāzijas forumā, kur tika diskutēts par sadarbības stratēģiju un tās ieviešanu.

Šajā forumā notika vairākas nozīmīgas diskusijas par privātā sektora lomu ekonomikas sadarbības stiprināšanā ar Centrālāziju, kur piedalījās arī Kirgizstānas ekonomikas ministrs Sanžars Mukanbetovs, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Eirāzijas daļas direktors Viljams Tompsons un dažādu valstu vēstnieki, kā arī A.Rostovskis, kurš pauda viedokli, ka vietējai likumdošanai ir nozīmīga loma konkurētspējīgas tirgus ekonomikas darbībā, ārējo investīciju piesaistīšanā, biznesa vides pilnveidošanā un biznesa kultūru kopumā, īpašu uzmanību ir jāpievērš izglītībai.

Pārstāvot vairāk nekā 20 miljonus komersantu Eiropā, kas ir 46 tirdzniecības un rūpniecības kameru biedri un apvienoti EUROCHAMBRES, A.Rostovskis norādīja: “Ienākot ārvalstu investīcijām attiecīgajā tirgū, ienāk arī konkrētās valsts biznesa kultūra, kas laika gaitā nostiprinās. Tieši tāpēc privātais bizness ir ekonomikas dzinējspēks un tam ir liela ietekme gan uz nodarbinātību, gan nabadzības un radikalizācijas mazināšanos. Šie aspekti ir iemesls veidot Centrālāzijā tādu privāto sektoru, kur iespējams investēt gudri un tālredzīgi.”

Paneļdiskusijā A.Rostovskis aicināja pozicionēt skaidru un unikālu vīziju par katru no reģiona valstīm, lai tādējādi nepazustu globālajā tirgū, piedāvājot konkurētspējīgu vidi, uzticamību caur medijiem, domnīcām un pētījumiem, kā arī izmantojot nevalstisko organizāciju kapacitāti un profesionalitāti dažādu jautājumu risināšanā. Būtiski arī mazināt birokrātiju, palielināt digitalizāciju un caurspīdību, lai izglītotu sabiedrību par valstī notiekošajiem procesiem.

Foruma noslēgumā uzstājās arī ES augstā ārlietu pārstāve Frederika Mogerīni norādot uz nepieciešamību stiprināt sadarbību starp ES un Vidusāziju.

Savukārt LTRK prezidents Aigars Rostovskis tikās arī ar Kirgizstānas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Maratu Šaršekejevu (Marat Sharshekeev), lai parakstītu līgumu un stiprinātu sadarbību starp organizācijām un uzņēmējiem.

Pirmā ES  un Vidusāzijas stratēģija tika pieņemta 2007.gadā, bet pārskatīta tikai 2015.gadā. Jaunās stratēģijas mērķis ir panākt stabilitāti un labklājību reģionā, veidojot sadarbību ar Eiropas Savienības dalībvalstīm.         

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk nekā 2500 individuāli biedri un vairāk nekā 60 uzņēmēju biedrības. LTRK individuālo biedru – uzņēmumu – apgrozījums 2017.gadā pārsniedza 14,8 miljardus eiro.

LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

LTRK ir pilntiesīga starptautiskā tirdzniecības un rūpniecības kameru tīklojuma - vairākus gadu simtus darbības pieredzi uzkrājušo un daudzu miljonu visas pasaules uzņēmēju apvienojošo Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas (EUROCHAMBRES) un Starptautiskās Tirdzniecības palātas (ICC) - biedre.

Biedrība ir viena no vecākajām Latvijas nevaldības organizācijām – LTRK ir uzņēmēju balss un atbalsts jau 80.gadu!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI