DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

I. Ikstena: ilgtspējīga domāšana ir pamats nākotnei bez konfliktiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ilgtspējīga domāšana ir pamats nākotnei bez konfliktiem. Šobrīd 57 valstis iestājas par nepieciešamību nodrošināt drošību, demokrātiju un ilgtspējīgu attīstību Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā (EDSO). Klimata pārmaiņu, enerģētikas jautājumu un dabas resursu trūkuma laikā ilgtspējīga attīstība ir kļuvusi par galveno faktoru, kas veicina drošību. To uzsvēra EDSO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja Inese Ikstena pirmdien, 8.jūlijā, atgriežoties no EDSO Parlamentārās asamblejas vasaras sesijas.  

“EDSO Parlamentārā asambleja noraidīja Krievijas iesniegto rezolūciju par ksenofobijas apkarošanu un agresīvu nacionālismu, kurā bija lasāma sagrozīta interpretācija par Otrā pasaules kara vēsturi un tika nosodītas tikai viena totalitārā režīma radītās sekas,” informēja I.Ikstena.

EDSO Parlamentāras asamblejas vasaras sesija no 4. līdz 8.jūlijam norisinājās Luksemburgā.

Sesijā tika pieņemtas arī šādas rezolūcijas - Cilvēktiesību un drošības situācijas pasliktināšanās Gruzijas teritorijā Abhāzijā un Dienvidosetijā; Krimas un Sevastopoles, Melnās jūras un Azovas jūras militarizācija Krievijas Federācijas īstenoto darbību rezultātā; Nacionālo parlamentu loma korupcijas novēršanā un apkarošanā EDSO reģionā, kā arī Pilsoniskās sabiedrības loma EDSO mērķu un centienu īstenošanā, izcēla delegācijas vadītāja.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI