DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

ECOFIN sanāksmē pārrunās Somijas prezidentūras darba programmu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 8. līdz 9. jūlijam finanšu ministrs Jānis Reirs un Finanšu ministrijas pārstāvji piedalīsies Eirogrupas un Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē, kas notiks Briselē, Beļģijā.

Eirogrupas sanāksmē plānots pārrunāt eirozonas fiskālo nostāju, pamatojoties uz Eiropas Fiskālās padomes publicēto ziņojumu. Ziņojumā pausts, ka eirozonas ekonomika ir sasniegusi tās potenciālo izaugsmes līmeni un turpmāk dalībvalstīm jāievēro neitrāla fiskālā nostāja. Tāpat sanāksmē pārrunās trešo pastiprinātās uzraudzības misiju Grieķijā, 11. pēc-programmas uzraudzības misiju Spānijā un eiro starptautisko lomu.

Savukārt paplašinātajā Eirogrupas formātā plānots informēt ministrus par notikušo Eirosamitu jūnijā un par tālākiem plāniem un laika grafiku attiecībā uz Ekonomikas un monetārās savienības (EMU) padziļināšanas aspektiem līdz 2019.gada decembrim. Noslēgumā plānota viedokļu apmaiņa par Eiropas Centrālās bankas (ECB) priekšsēdētāja iecelšanu.

ECOFIN sanāksmē Somijas prezidentūra informēs par esošo situāciju saistībā ar ES budžeta pašu resursiem, kā arī par notikušajām dalībvalstu ministru diskusijām par iespējamiem jauniem ieņēmumu avotiem.

Tāpat sanāksmes laikā Somijas prezidentūra prezentēs darba programmu 2019. gada otrajam pusgadam. ECOFIN Padomes darba kārtībā Somijas prezidentūras laikā galvenie jautājumi būs: noturīgāki un labāk funkcionējoši finanšu tirgi – tiks turpināts darbs pie Banku savienības un Kapitāla tirgu savienības, ES ekonomikas politikas koordinācijas vienkāršošana, vienkārša un efektīva nodokļu sistēma un cīņa pret nodokļu nemaksāšanu un krāpniecību. Tāpat ECOFIN darba kārtībā iekļauti jautājumi par padziļinātu rīcību klimata pārmaiņu jomā, kā arī Eiropas attīstības finansēšanas pievienotās vērtības maksimizēšana un ES budžeta stabila pārvaldība.

Papildus ECOFIN dalībnieki diskutēs un apstiprinās 2019. gada Eiropas semestra dalībvalstu specifiskās rekomendācijas par to 2019. gada Nacionālajām reformu programmām un Stabilitātes vai Konverģences programmām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI