DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
05. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

“Dzīrēs Kuldīgā” – Latvijā neredzēti ārzemju mākslinieki

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 19. līdz 21. jūlijam trīs dienu garumā ar daudzveidīgiem pasākumiem Kuldīgas ielās, parkos un laukumos norisināsies jau divdesmit ceturtās “Dzīres Kuldīgā”. Festivālā uzstāsies ārzemju mākslinieki, kuri Latvijā savu sniegumu līdz šim nav demonstrējuši.

Piektdien, 19. jūlijā, 12.45, 16.30, 18.00 un 21.30 un sestdien, 20. jūlijā, 11.00, 13.00, 14.30 un 18.00 Māras dīķī vizināsies viesis no Nīderlandes – serenāžu meistars Reiners Sijpkens ar savu ērģeļlaivu. Viņš par sevi stāsta: “Nīderlande ir ūdenszeme. Pie sevis domāju, kā es varu kļūt par ūdens mūziķi? Izgatavoju īpašu laivu, kuru apgleznoju, un nosaucu to par rieksta čaumalu. Sadarbībā ar Henku Smitu izveidoju miniatūru baznīcas ērģeli pēc tipisko holandiešu ērģeļu parauga, kur notis tiek lasītas no kartona grāmatiņām, un iebūvēju to laivā. Tad izveidoju klasiskās mūzikas aprīkojumu ar trompetēm un muzikāliem pārsteigumiem, kas labi skan ūdens pilsētās.”

Mūziķa aizraušanās ir neparastu mūzikas instrumentu izgatavošana – tā tapušas vēderērģeles un ping-pong ērģeles, arī dažāda veida muzikālās laivas, kas ielīksmo dažādu vecumu klausītājus. Pēdējo 25 gadu laikā mūziķis ir pateicīgs cilvēkiem, kuri viņa mūziku klausījušies no tiltiem daudzviet Holandē, Alkmārā, Venēcijā, Brigē, citviet Eiropā un visā plašajā pasaulē. Ūdens koncertos Reiners Sijpkens savā muzikālajā valodā mēģina uzrunāt cilvēkus pēc iespējas personiskāk, veltīt tiem īpašas serenādes.

Sestdienas naktī pusstundu pēc pusnakts vieglatlētikas manēžā ar vienīgo uzstāšanos Ziemeļeiropā, piedāvājot muzikāli akrobātisku šovu “Levitējošās klavieres”, publiku pārsteigs spāņu mākslinieki Dāvids Moreno un Kristina Kalleja. Vietu skaits manēžā ir ierobežots, ieeja – no 23.50. Lielizmēra klavieres, kas karājas astoņus metrus virs zemes, ir kā simboliski vārti uz spāņu mākslinieku unikālo pasauli, caur kuriem jūs būsiet aicināti atklāt viņu aizraujošo mīlas stāstu. Tīra dzeja, veiklība, humors, mūzika kā transportējoša valoda, deja, akrobātika, projekcijas un gaismas mūs aizvedīs uz unikālu un aizraujošu Visumu.

Deivids Moreno Sastre ir  pianists un komponists, eklektisks mākslinieks, kas meklē iedvesmu ārpus mūzikas robežām teātra, dejas, kino un plastiskās mākslas. Viņa izrādes ir atsvaidzinošas un pārsteidzošas, ar panākumiem pārvalda emocijas caur savu mūziku, attēliem un izrādēm, iepazīstinot auditoriju ar maģiju, maigumu un dzeju. Viņa veidotie šovi guvuši atzinību daudzviet Eiropā, Turcijā, Čīlē un Izraēlā. 

Ar visiem festivāla “Dzīres Kuldīgā  2019” pasākumiem var iepazīties mājaslapās https://www.dzires.kuldiga.lv un https://www.kuldiga.lv . Informācijai par svētku pasākumiem aicinām sekot līdzi arī Kuldīgas Facebook kontā: https://www.facebook.com/kuldigalv .

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI