DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs pateicas Rumānijas vēstniekam par ieguldījumu attiecību stiprināšanā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 5. jūlijā valsts sekretārs Andris Pelšs tikās ar Rumānijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Danu Adrianu Balanesku (Dan Adrian Balanescu), kurš Latvijā ieradies atvadu vizītē.

Tikšanās laikā valsts sekretārs izteica gandarījumu par aktīvo Latvijas un Rumānijas politisko dialogu un pateicās par vēstnieka ieguldījumu abu valstu sadarbības pilnveidošanā. Sarunas gaitā tika uzsvērta nepieciešamība stiprināt Latvijas un Rumānijas divpusējās ekonomiskās attiecības.

Puses augstu novērtēja aktīvo vizīšu apmaiņu, īpaši ārlietu ministra Edgara Rinkēviča oficiālo vizīti Rumānijā 2018. gada 5. jūlijā, kā arī dalību Rumānijas organizētajā Trīs jūru iniciatīvas samitā pērn 17. un 18. septembrī.

Valsts sekretārs apsveica Rumāniju ar sekmīgi aizvadīto ES Padomes prezidentūru un sasniegtajiem rezultātiem. Vēstnieks pateicās par sadarbību Rumānijas prezidentūra laikā, īpaši kopīgi organizētajām konferencēm: “Western Balkans – Challenges and Perspectives” 8. februārī un Austrumu partnerības desmitgadei veltīto konferenci ("The 10 years of Eastern Partnership: what happened and what lies ahead?"), kas 22. martā norisinājās Ārlietu ministrijā.

Informācijai

2019. gada 1. pusē Rumānija bija prezidējošā valsts ES Padomē. Prezidentūras trio šobrīd: Rumānija, Somija un Horvātija.

Triju jūru iniciatīvu veido 12 ES valstis, kas ģeogrāfiski novietotas starp Adrijas, Baltijas un Melno jūru – Austrija, Bulgārija, Čehija, Horvātija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Polija, Rumānija, Slovākija, Slovēnija, Ungārija. Neformālā platforma ir veidota, lai nodrošinātu politisku atbalstu starpvalstu un reģionālu projektu īstenošanai un tādējādi dotu ieguldījumu vienotas, drošas un konkurētspējīgas Eiropas veidošanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI