DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
05. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Gleznu izstāde “Tikšanās Kuldīgā”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 19. jūlijā, plkst. 12.00 Kuldīgas novada muzejā tiks atklāta gleznu izstāde “Tikšanās Kuldīgā”, kurā vienuviet būs apskatāmi mākslinieces Helēnas Heinrihsones un viņas audzēkņu – Anitas Biedriņas, Anitas Putniņas, Jolantas Ozollapas, Nikas, Ingutas Bīriņas, Tatjanas Poļakas un Kristīnes Straumes – mākslas darbi.

Sadarbību ar mākslinieču grupu muzejs uzsāka 2015. gada vasarā, kad kopīgi tika izveidota pirmā izstāde. Šogad Kuldīgas pilsētas svētku laikā muzejā jau piekto reizi tiks atklāta H. Heinrihsones un viņas gleznotāju grupas mākslas darbu izstāde.

H. Heinrihsones audzēknes stāsta, ka gleznošana viņām jau kļuvusi par dzīves nepieciešamību. Apgūstot glezniecību pie vienas no spožākajām Latvijas māksliniecēm, katrai gleznotājai ir izveidojies savs rokraksts, un katrs no tiem ar savu krāšņumu izcelsies arī šajā kopizstādē, kurā daudzveidīgie un dažādie mākslas darbi būs aplūkojami vienkopus. Mākslinieces atklāj, ka cītīgi gatavojušās šai izstādei, un katrreiz tas viņām ir liels notikums – satikties gleznainajā, iedvesmojošajā un mākslinieku iemīļotajā Kuldīgā.

Helēna Heinrihsone ir viena no daudzpusīgākajām un talantīgākajām Latvijas māksliniecēm. Viņa absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu. Savu profesionalitāti un spēju eksperimentēt māksliniece atklāj ne tikai eļļas gleznās, bet arī akvareļos, litogrāfijā, porcelāna apgleznošanā un animācijā. Viņa spēj mainīties, dodoties nezināmajā, un atklāt jauno, nebaidoties pēc kāda laika atkal atgriezties pie reiz atrastā.

Mākslas cienītājiem ir iespēja regulāri baudīt H. Heinrihsones radītos mākslas darbus gan Latvijā, gan ārpus tās, jo bieži tiek veidotas personālizstādes, kā arī māksliniece mēdz piedalīties arī grupu izstādēs. Viņas darbi atrodas publiskās kolekcijās Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas Mākslinieku savienības muzejā, Ludviga muzejā Ķelnē, Valsts Tretjakova galerijā Maskavā, Jane Voorhees Zimmerli mākslas muzejā ASV, Latvijas Bankas mākslas kolekcijā un Swedbank mūsdienu mākslas kolekcijā.

Izstāde muzejā skatāma līdz 25. augustam.

Ieeja muzejā un izstādē – bez maksas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI