DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
05. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kuldīgas pilsētas svētku “Maģiskais retro”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

20. jūlijā, atzīmējot Kuldīgas pilsētas 777. dzimšanas dienu, no plkst. 13.00 līdz 16.00 Kuldīgas novada muzejs aicina apmeklēt pasākumu “Maģiskais retro”, kas notiks pie muzeja un Pilsētas dārzā.

Festivāla “Dzīres Kuldīgā” apmeklētāji muzeja teritorijā un tās apkārtnē varēs baudīt maģisko retro noskaņu. Pasākumā būs iespējams aplūkot pie muzeja novietotās “Latvijas Antīko automobiļu kluba” automašīnas un nofotografēties pie tām 20. gs. 20.-30. gadu tērpā, apmeklēt lielo ziepju burbuļu darbnīcu, apskatīt daļu no Ata Bērtiņa skaņuplašu un plašu atskaņotāju kolekcijas un klausīties mūziku, kas tiks atskaņota uz patafona no senajām skaņuplatēm, kā arī ļauties brīnumiem kopā ar burvju mākslinieku Danti Pecolli.

Tos pilsētas svinību viesus, kuri vēlēsies ietērpties senlaicīgos tērpos, pie antīkajiem automobiļiem brīnišķīgās fotogrāfijās iemūžinās fotogrāfi no profesionālā foto salona “Retrofoto”, kas šajā jomā darbojas jau aptuveni 30 gadus. Savu fotogrāfiju, kas paliks kā skaista piemiņa no šī pasākuma, katrs varēs saņemt norādītajā e-pastā aptuveni trīs nedēļu laikā.

Burvju mākslinieks Dante Pecolli pasākuma apmeklētājus izklaidēs ar iluzoru un krāšņu izrādi, kas aizraus visu vecumu skatītājus. Ar prātam neaptveramiem un komiskiem trikiem D. Pecolli pārsteigs ikvienu, jo izrādē būs redzamas izklaidējošas atrakcijas, sākot ar kārtīm līdz pat saslēgšanai ķēdēs, turklāt triku izpildīšanā tiks iesaistīta publika.

Atis Gunivaldis Bērtiņš ir aizrautīgs kolekcionārs, kurš savās “Birznieku” mājās iekārtojis skaņuplašu muzeju. Tā krājumā ir vairāk nekā 4000 skaņuplašu, kā arī gramofoni, atskaņotāji, radio aparāti un citas senlietas. A. Bērtiņš ir grāmatas “Latviešu skaņuplašu vēsture” autors.  Viņa apkopotā informācija sniedz lasītājam ieskatu par latviešu mūzikas ierakstu posmu no 1903. gada līdz pat šķietamajām skaņuplašu ēras beigām ap gadsimtu miju.

Pasākuma laikā muzejā varēs aplūkot mākslinieces Helēnas Heinrihsones un viņas audzēkņu mākslas darbus izstādē “Tikšanās Kuldīgā”, kā arī iepazīt vienu no Kuldīgas vecpilsētas šarmantākajām ielām izstādē “Nianses un silueti”.

Ieeja pasākumā un dalība aktivitātēs – bez maksas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI