DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs apliecina Kanādas nozīmīgo lomu divpusējās un transatlantiskās partnerības ietvaros

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 4. jūlijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Toronto tikās ar Kanādas ārlietu ministri Kristiju Frīlandi (Chrystia Freeland), lai pārrunātu abu valstu divpusējās attiecības, tostarp abu valstu politisko dialogu, kā arī starptautisko attiecību aktualitātes.

E.Rinkēvičs Kanādas ārlietu ministrei apliecināja Kanādas nozīmīgo lomu divpusējās un transatlantiskās partnerības ietvaros un Latvijas interesi turpināt ciešu politisko dialogu ar Kanādu, stiprinot sadarbību drošības un aizsardzības jomās.

Puses pārrunāja drošības politikas jautājumus. “Pašlaik mēs esam uzsākuši darbu pie NATO ārlietu ministru sanāksmes Latvijā 2021. gadā, kas vienlaikus demonstrēs arī NATO paplašinātās klātbūtnes ieguldījumu reģiona drošībā,” sacīja E.Rinkēvičs.

Ministrs pauda vēlmi, lai NATO līderu sanāksme šā gada decembrī Londonā apliecinātu sabiedroto vienotību, ciešu transatlantisko saiti un atbalstu turpmākam darbam pie aizsardzības un atturēšanas pasākumiem.

Runājot par hibrīdā apdraudējuma risku mazināšanu, E.Rinkēvičs pauda pārliecību, ka īpaši labvēlīga vide dezinformācijas izplatīšanai vai pastiprināšanai ir sociālo mediju platformas. Tāpēc ir svarīgi panākt caurskatāmu un atbildīgu tiešsaistes platformu darbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI