DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ādažu bāzē atklās jaunu kazarmu karavīru izmitināšanai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 8.jūlijā, plkst.10.30 Ādažu bāzē notiks otrās jaunuzceltās kazarmas atklāšanas ceremonija, kurā piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, Nacionālo bruņoto spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Sandris Gaugers, kā arī Luksemburgas Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Žils Fets (Gilles Feith).

Būvniecības projekta kopējās izmaksas ir 8,45 miljoni eiro (bez PVN), no kuriem līdzfinansējumu 3 miljonu eiro apmērā sniegusi Luksemburga. Izmaksās ietverta ēkas projekta izstrāde, būvdarbi un autoruzraudzība. Projektu īstenojis būvuzņēmums SIA “Abora”.

Daudzfunkcionālās kazarmas celtniecība tika sākta 2018.gada vasarā. Kazarma paredzēta Latvijas un sabiedroto spēku karavīru izmitināšanai, un tajā var izvietot līdz 450 karavīru.

Šī ir jau otrā no četrām četrstāvu kazarmām, kuras plānots būvēt Ādažu bāzē, radot papildu izmitināšanas iespējas gan Latvijas, gan sabiedroto spēku karavīriem, kas ierodas Latvijā uz apmācību vai rotācijas laiku. Trešās un ceturtās kazarmas būvniecībai plānots piesaistīt NATO Drošības investīciju programmas finansējumu.

Pirmā četrstāvu kazarma Ādažu bāzē tika atklāta 2018.gada decembrī. Kazarmas būvniecības projekta kopējās izmaksas bija 7,78  miljoni eiro (bez PVN), un to īstenoja būvuzņēmums SIA "Abora".

Iepriekš Ādažu bāzē uzbūvētas četras trīsstāvu kazarmas. Katras ēkas platība ir 3000 kvadrātmetru, un katrā no tām var izvietot līdz 304 karavīrus. Šī kazarmu kompleksa pirmā ēka tika atklāta 2014. gada novembrī, otrā – 2016. gada oktobrī, bet trešā un ceturtā – 2017. gada augustā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI