DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Laila Pakalniņa sāk vasaras filmēšanu, aicina brīvprātīgos aktierus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Agnese Zeltiņa

Starptautiski atzītā Latvijas kinorežisore Laila Pakalniņa jūlija otrajā nedēļā sāk vasaras filmēšanas periodu topošajai spēlfilmai “Spogulī”, kas atbalstīta Nacionālā Kino centra konkursā bērnu un jauniešu auditorijai domātām filmām, un vairākām epizodēm būs nepieciešama brīvprātīgo masu skatu dalībnieku palīdzība, tāpēc interesentus aicina pieteikties aktieru atlases aģentūrā “Casting Bridge”.

Topošā Latvijas un Lietuvas kopražojuma pilnmetrāžas spēlfilma Spogulī apliecina novatorisku un eksperimentālu pieeju kinovalodai un filmas attēla mākslinieciskajām kvalitātēm, pārceļot seno pasaku par Sniegbaltīti mūsdienīgi jauneklīgā vidē, kur ļaunā pamāte ir apsēsta ar fitnesu un krosfitu, bet septiņi rūķīši ir ekstrēmo sporta veidu entuziasti.  Režisore Laila Pakalniņa kopā ar pieredzējušo operatoru Gintu Bērziņu filmu veido “selfiju stilistikā”, atgādinot – populārās pasakas negatīvais tēls, ļaunā Pamāte, ir tik apsēsta ar sevi, ka regulāri sarunājas ar spoguli, un te saskatāmas tiešas paralēles ar mūsdienām, kad tik daudzi cilvēki pavada vēl vairāk laika telefonā un fotografē nemitīgas selfiju virtenes. Lai radītu šādu selfiju iespaidu arī kinokadrā, filmas operatoru komanda ir apgādāta ar speciālu filmēšanas tehniku un detalizētu mizanscēnu plānu.

Galvenās lomas filmā atveido jaunā dejotāja Madlēna Valdberga, baleta prīma Elza Leimane un aktieris Lauris Dzelzītis, septiņu rūķīšu lomās ir Latvijas labākie ielu vingrotāji, parkūristi, velotriāla sportists un spēkavīrs. Februārī tika uzņemtas filmai nepieciešamās ziemas epizodes, jūlija otrajā nedēļā sākas vasaras filmēšanas periods, un filmēšana galvenokārt notiks Rīgā un Rīgas tuvumā. Vairākās filmēšanas dienās būs nepieciešami brīvprātīgie masu skatu dalībnieki; pirmā šāda filmēšana ieplānota jau 10. jūlijā Andrejostā, kur laipni aicināti arī mediju pārstāvji, iepriekš piesakot savu apciemojumu (kontakti zemāk). Vienojoties ar filmas producentu komandu, mediji filmēšanas laukumu var apmeklēt arī kādā citā dienā, jo tieši 10. jūlija filmēšanā režisore un operators būs aizņemti darbā uz kuģa, filmējot norises un masu skatus krastā.

Tā kā topošās filmas estētika ir tik īpaša, līdzīgā veidā tiek plānota arī masu skatu dalībnieku aprūpēšana – katrs brīvprātīgais aktieris tiks fotografēts filmai raksturīgajā selfiju stilā, un pirmo reizi Latvijas kino vēsturē tiks iemūžināts ikviens filmas masu skatu dalībnieks, veidojot fotogaleriju aģentūras Casting Bridge mājaslapā un filmas Facebook profilā. Pieredzējusī aktieru atlases aģentūra piedāvā arī katram interesentam iekļauties aģentūras datu bāzē un, iespējams, jau drīz saņemt jaunus, apmaksātus filmēšanās vai fotografēšanās piedāvājumus filmu vai reklāmas nozarē.

Filmas Spogulī uzņemšanā masu skatu dalībniekus aicina pievienoties darba procesam kādā no šiem datumiem - 10.07., 14.07., 15.07., 16.07., 19.07., 23.07., 11.08.; var izvēlēties tikai vienu dienu vai vairākas, un aģentūra sola rūpēties, lai filmēšanās paliek atmiņā kā aizraujošs piedzīvojums. Pieteikties var, rakstot uz e-pastu info@castingbridge.lv ar atzīmi Casting Bridge. Pieteikumā jānorāda vārds, uzvārds, vecums, telefona numurs, vēlamā filmēšanās diena vai dienas un jāpievieno savs foto. Par konkrētu filmēšanas dienu katrs varēs vienoties ar Casting Bridge komandu.

Spēlfilmas Spogulī pirmizrāde paredzēta 2020. gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI