DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Ar vērienīgu svētku programmu un īpaši lielu svētku torti atklāj Imantas sporta centru

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 3. jūlijā, ar vērienīgu svētku programmu, ekstrēmo sporta veidu paraugdemonstrējumiem, īpaši lielu lidostas “Rīga” svētku torti, pilotiem, stjuartēm un iemīļotiem pasaku tēliem atklāja Imantas sporta centru, Kurzemes prospektā 158.

Svinīgajā atklāšanas ceremonijā piedalījās Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Eiženija Aldermane, Rīgas domes Izglītības, sporta un kultūras departamenta direktora pienākumu izpildītājs Ivars Balamovskis, Rīgas Imantas vidusskolas direktore Ingūna Helviga, Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas izpilddirektors Valērijs Koķis, uzņēmuma “Jūrmalas Mežaparki” īpašnieki Andris un Mārtiņš Čudas, Francijas uzņēmuma “Proludic” īpašnieki Denis Le Poupons un Philippe Le Poupon, būvniecības un ražošanas holdinga “LNK Group” padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Milovs, valdes  priekšsēdētājs Artjoms Milovs un “LNK Industries partnership” projekta vadītājs Sergejs Komorovs, uzņēmuma “City Playgraunds” projektēšanas daļas direktors Mārtiņš Sleja, kā arī Rīgas domes Īpašuma departamenta Būvniecības pārvaldes atbildīgie speciālisti.

Imantas sporta centra atklāšanas svētkus vadīja aktieris, režisors un treneris Kārlis Anitens. Svētku viesiem visa vakara garumā bija iespēja iesaistīties dažādas sportiskās, radošās un muzikālās aktivitātes. Īpaši gardu pārsteigumu svinīgajā atklāšanas ceremonijā bija sagādājusi lidosta “Rīga”- 50 kilogramus svētku torti.

Svētkos uzstājās ANSIS     un EDAVĀRDI, bērnu vokālā grupa „Dzeguzīte”, dziedātājs Markuss Riva, grupa „Dzelzs vilks”, Horens, deju studija „Mazais Andžiņš”, DOUBLE FACED EELS un vēl virkne mākslinieku. Arī mazākiem svētku apmeklētājiem bija iespēja iesaistīties dažādas rotaļās un bērnu dziesmu izrādēs, par kurām gādāja „Pasaku nama” iemīļotie tēli. Notikq ielu vingrotāju, ekstrēmo sporta veidu paraugdemonstrējumi un meistarklases. Gan pieaugušie, gan bērni varēja izmēģināt spēkus ne tikai izspēlējot Lielās koka spēles, bet arī piedaloties dažādos konkursos un iegūt balvas.

Ar gardiem svētku našķiem svētku viesus cienāja aviokompānijas “airBaltic” pilots, bet smaidus veltīja stjuartes. Atklāšanas svētkos darbojās mākslinieces Elitas Patmalnieces radošā studija, kurā varjas gan aprunāties ar Latvijā pazīstamo mākslinieci par mākslas smalkumiem, gan kopā krāsot un zīmēt.

Jaunajā Imantas sporta centrā ir izbūvēts lielais tematiskais rotaļu laukums - lidosta, nelieli rotaļu laukumi ar atsevišķiem elementiem, skeitparks, vingrošanas laukums, divi multifunkcionālie laukumi, divi „3x3” basketbola laukumi, skrejceļš ar tāllēkšanas sektoru, futbola laukums ar mākslīgo zālienu, tribīnes, izveidota parka teritorija ar jauniem apstādījumiem, kokiem, skatuvi un piknika galdiem. Teritorijā ir atjaunots amfiteātris, kā arī uzstādītas desmit moduļu tipa palīgēkas - apsardzei, medmāsas kabinetam, labierīcībām, ģērbtuvēm un inventāra uzglabāšanai. Visā teritorijā ir izbūvēti jauni inženiertīkli – kanalizācija, apgaismojums, videonovērošana, apziņošanas sistēma. 813 metru garumā ir uzstādīts metāla žogs, nobruģēti celiņi gandrīz 9 tūkstoši kvadrātmetru apjomā, kā arī veikti teritorijas apzaļumošanas darbi vairāk kā 20 tūkstošu kvadrātmetru apjomā.

Imantas sporta centra izbūvi pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma īstenoja būvniecības pilnsabiedrība „LNK INDUSTRIES” un uzņēmums „Jūrmalas mežaparki”.

Imantas apkaimē, kurā dzīvo aptuveni 48 tūkstoši iedzīvotāji, ir realizēts projekts, lai apkaimes iedzīvotājiem būtu iespēja savā apkārtnē aktīvi sportot un kvalitatīvi atpūsties. Šis ir jau trešais līdzīga mēroga īstenotais projekts Rīgā. Pirmais tapa Purvciemā pie Rīgas 84. vidusskolas, otrs pie Rīgas Centra humanitārās vidusskolas, bet trešais ir atklāts 3. jūlijā pie Rīgas Imantas vidusskolas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI