DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Jūrmalā 20. reizi tiks svinēti Jomas ielas svētki

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šīs nedēļas nogalē, 6. jūlijā, jau divdesmito reizi Jūrmalā norisināsies Jomas ielas svētki. Svētku apmeklētāji aicināti baudīt gardēžu svētkus, muzikālus priekšnesumus vairākās norises vietās Jomas ielā un aizraujošu izklaides programmu bērniem Horna dārzā. Majoru stāvlaukumā svētku apmeklētājus priecēs tautas deju festivāls „Soļi smiltīs” un lielākais “Gatves dejas” priekšnesums Jūrmalā. Svētku vakarā notiks šīber­balle, kurā muzicēs “Raita Ašmaņa Big Band” un solisti.

Muzikālās skatuves Jomas ielā

No plkst. 13.00 līdz 19.00 Jomas ielā pie “Hotel Jurmala Spa” iejusties Jūrmalas ritmos aicinās DJ Spinga un Kaspars Kurdeko, estrādes apvienība “Kaija”, grupa “Svētdienas aprīlis”, “3 Live Project” un grupa “Perpetuum Ritmico”. Svētku apmeklētājiem būs iespēja baudīt sitamo instrumentu izrādi "Opercussion".

Jomas ielā pie Viktorijas ielas no plkst. 13.00 līdz 20.00 Jūrmalas skaņās muzicēs “Jakob Noiman Festival Band”, Laimis Rācenajs, grupa “The Swamp Shakers” un pūtēju orķestris "Jūrmala".

Svētki bērniem Horna dārzā

Mazākie svētku apmeklētāji no plkst. 13.00 Horna dārzā varēs darboties multen kulten, zinātniskajā, pankūku mešanas, tēlniecības un ēnu teātra darbnīcās; kopā ar Jūrmalas teātra aktieriem iet rotaļās; vērot un iesaistīties aizraujošos zinātniskā teātra “Laboratorium.lv” priekšnesumos. Būs muzikāli priekšnesumi, kurus sniegs “BG deju studija”, Sējānu ģimene un Jēkabs Nīmanis, kā arī priecēs lielo ziepju burbuļu šovs “Mārtiņa Burbuļi” un “Istabas teātra” izrāde “Tētis”.

Gardēžu svētki parkā pie Dzintaru koncertzāles

Jomas ielas svētku dienā notiks arī ikgadējie gardēžu svētki “Street Food Jūrmala”. Visas dienas garumā no plkst. 11.00 līdz 22.00 ikvienam būs iespēja baudīt iecienītus ēdienus un nogaršot ko jaunu.

Tautas deju festivāls un lielākais “Gatves dejas” priekšnesums Majoru stāvlaukumā

No plkst. 12.00 līdz 19.00 Majoru stāvlaukumā norisināsies tautas deju festivāls “Soļi smiltīs”, kurā piedalīsies 40 deju kolektīvi, kopā 900 dejotāji no visas Latvijas.

Jomas ielas svētki un tautas deju festivāls plkst. 12.00 sāksies ar labi zināmās “Gatves dejas” dejošanu, tā cildeni ieskandinot svētkus un visiem kopā izdejojot lielāko tautas dejas priekšnesumu Jūrmalā.

Dienas garumā notiks plašs deju dižkoncerts, skatītājiem izrādot latviešu tautas dejas pūra lādi, tautas tērpu krāšņumu un kopā būšanas prieku. Festivālā notiks vairākas radošās aktivitātes – tiks darināta īpašā festivāla josta, būs viktorīna par Jūrmalas vēsturisko centru un vakara performance "Baltā pelde".

Šīberballe vakarā

Vakarā no plkst. 21.00 līdz 2.00 svētku svinētāji aicināti uz šīberballi, kurā spēlēs “Raita Ašmaņa Big Band” un dziedās klausītāju iemīļoti un gaidīti solisti – Aija Vītoliņa, Dināra Rudāne, Elza Rozentāle, Mārtiņš Ruskis, Edijs Šnipke, Žoržs Siksna, Nauris Puntulis un Ivars Jercums.

Ieeja pasākumos ir bez maksas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI