DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

LDz vadība informēs par uzņēmuma biznesa modeli un darbību salīdzinājumā ar Lietuvu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

VAS "Latvijas dzelzceļš" vadība ceturtdien, 4.jūlijā, sniegs informāciju par koncerna “Latvijas dzelzceļš” biznesa modeli un saimniecisko darbību salīdzinājumā ar Lietuvas dzelzceļa rādītājiem.

Satiksmes ministra T.Linkaita vizītes laikā Lietuvā tika publiski pausta nekorekta informācija par Latvijas un Lietuvas dzelzceļu biznesa modeļu un saimnieciskās darbības salīdzinājumu. LDz vadība vēlas sniegt patiesu, uz faktiem balstītu informāciju par “Lietuvas dzelzceļa” un LDz pārvaldību, darbību un salīdzinājumu.

VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna “Latvijas dzelzceļš” valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitas sabiedrības – AS “LatRailNet”, kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA “LDZ CARGO”, kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums SIA “LDZ infrastruktūra”, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums SIA “LDZ ritošā sastāva serviss”, apsardzes uzņēmums SIA “LDZ apsardze”, kā arī loģistikas uzņēmums SIA “LDZ Loģistika”. LDz ir saņēmis Ilgtspējas indeksa Platīna novērtējumu, ka arī ierindojas starp pieciem vērtīgākajiem un vislabāk pārvaldītājiem Latvijas uzņēmumiem "Prudentia" un "Nasdaq Riga" ik gadu veidotajā sarakstā.

VAS “Latvijas dzelzceļa” pirmsākumi meklējami 1919.gadā un šogad uzņēmums svinēs savu 100 gadu jubileju, kuras ietvaros ir gaidāmi izglītojoši, kultūras un biznesa pasākumi un procesi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI