DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Datorzinātnes – arī šogad Latvijas darba devēju ieteiktākā studiju programma

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un karjeras portāla Prakse.lv veidotā darba devēju ieteiktāko studiju programmu un izglītības iestāžu TOPā par darba devēju ieteiktāko studiju programma Latvijā ir atzīta Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes bakalaura studiju programma “Datorzinātnes”. Studiju programmai studētgribētāji var pieteikties līdz 9. jūlijam vienotajā augstskolu uzņemšanā.

“Esmu pagodināts ar darba devēju augsto novērtējumu, jo tieši darba devēji vislabāk var spriest par mūsu studiju programmu kvalitāti, izvērtējot mūsu absolventu zināšanas un prasmes. Jau trešo gadu saņemam šo augsto vērtējum un tas motivē neapstāties pie sasniegtā, bet gan turpināt darbu, lai arī turpmāk darba tirgū tiek atzinīgi novērtēti Latvijas Universitātē sagatavotie profesionāļi,” atzīst Datorikas fakultātes dekāns prof. Guntis Arnicāns.

Darba devēju ieteiktāko skolu un studiju TOPs tiek veidots jau astoto gadu, lai nodrošinātu jauniešiem nepastarpinātu informāciju par darba tirgu, palīdzot pamatskolu, vidusskolu un profesionālo izglītības iestāžu absolventiem šovasar izdarīt pareizo tālākās izglītības izvēli, kas rezultētos veiksmīgā karjerā. 

LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone: “Darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu un studiju programmu TOPs ir labs informatīvais līdzeklis absolventiem, jo tā veidošanā piedalījās visdažādākie Latvijas uzņēmumi, kuri ir ieinteresēti, lai darba tirgū nonāktu zinoši speciālisti.”

TOPa veidotāji atzīst, ka šogad TOPa veidošanā piedalījies rekordliels skaits uzņēmumu, kas norāda uz darba devēju ilgtermiņa stratēģiju personāla piesaistē un vēlmi iesaistīties jauniešu karjeras izvēlē, veicinot ekonomisko attīstību Latvijā.

"Aicinām jauniešus izglītības iestāžu izvēli balstīt uz racionālu pieeju un uzklausīt darba devēju ieteikumus, jo viņi ir tie, kuri spēj novērtēt izglītības iestāžu sagatavoto jauniešu profesionālo kvalitāti un atbilstību darba tirgum. Viņi ir tie, kuri spēj pateikt, no kurām skolām nāk labākie absolventi,” norāda Prakse.lv vadītājs Jānis Logins.

Darba devēju ieteiktāko programmu TOP10 iekļuvusi arī bakalaura studiju programma “Komunikācijas zinātne”, kura ierindojas 8. vietā. Savukārt programmu TOP20 iekļautas: 15. vietā bakalaura studiju programma “Vadības zinības”, 17. vietā bakalaura studiju programma “Tiesību zinātne” un 20. vietā profesionālā bakalaura studiju programma “Grāmatvedība, analīze un audits”.

Detalizētus darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu un profesiju TOPa rezultātus iespējams aplūkot karjeras portālā Prakse.lv adresē www.prakse.lv/top .

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI