DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jēkabpils svētkos atklās sadraudzības pilsētas Garačuhuras dizaina soliņu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jēkabpils pilsētas svētku ietvaros 6.jūlijā plkst. 12.20 uz Daugavas aizsargdambja svinīgi tiks atklāts īpaša dizaina soliņš Jēkabpils sadraudzības pilsētai Garačuhurai (Surahani reģions) Azerbaidžānā.

Atklāšanā piedalīsies Jēkabpils pilsētas pašvaldības vadība, Surahani reģiona pašvaldības vadība, kā arī viesi no citām Jēkabpils sadraudzības pilsētām.

Turpinot gājēju promenādes attīstību gar Daugavas krastu, Jēkabpils pilsētas pašvaldība uzstāda īpaša dizaina soliņus katrai no septiņām Jēkabpils pilsētas sadraudzības pašvaldībām. Šie soliņi ne tikai sniedz informāciju par Jēkabpils sadraudzības pilsētām, bet arī palielina Daugavas aizsargdambja funkcionalitāti un pievilcību.

Šovasar tiek uzstādīts nu jau piektais dizaina soliņš, kurš veltīts tālākajai Jēkabpils sadraudzības pilsētai –. Garačuhuras pašvaldībai, Surahani reģionā Azerbaidžānā. 2012. gada 15. augustā tika parakstīts savstarpējās sadarbības līgums starp Jēkabpils un Garačahuras pašvaldībām.

Soliņa dizains ir veidots līdzīgs citiem sadraudzības pilsētu soliņiem, iekļaujot raksturīgos pilsētas skatus un informāciju. Uzstādot soliņu, ir izveidota bruģēta platforma soliņa novietošanai, kā arī izvietoti cinkoti metāla konstrukcijas stabi ar sadraudzības pilsētas fotogrāfiju apdruku. Informatīvā daļa satur informāciju par sadraudzības pilsētu četrās valodās – latviešu, krievu, angļu un azerbaidžāņu. Savukārt uz asfalta seguma attēlots kompass, kas norāda Garačahuras pašvaldības atrašanās virzienu.

Līdz šim šādi dizaina soliņi ir veltīti Mellei Vācijā, pilsētām Sokolov Podļaski un Červionkai-Ļeščinai Polijā, Lidai Baltkrievijā.

Finansējums dizaina soliņa izveidei pilsētas budžetā atvēlēts - 16 760,42 EUR ar PVN.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI