DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK prezidents A. Rostovskis pārstāvēs EUROCHAMBRES Biškekā rīkotajā forumā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis 5. un 6.jūlijā dosies uz Kirgizstānas galvaspilsētu Biškeku, lai pārstāvētu Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru apvienojošo organizāciju EUROCHAMBRES un piedalītos Eiropas Savienības (ES) un Vidusāzijas forumā, kur plānots diskutēt par sadarbības stratēģiju un tās ieviešanu.  

Stratēģija tika apstiprināta 17.jūnijā, un lēmums par tās pārskatīšanu Eiropas Parlamentā (EP) tika pieņemts 2019.gada 15.maijā, akcentējot sadarbību tādās jomās kā jaunatnes izglītība, kvalificēta darbaspēka pieejamība, ilgtspējīga reģiona attīstība, pārrobežu sadarbība u.c.

Pēc foruma atklāšanas, tiks prezentēta jaunā ES un Vidusāzijas valstu sadarbības stratēģija, savukārt pēc tam notiks arī vairākas diskusijas, kur LTRK prezidents un EUROCHAMBRES pārstāvis A.Rostovskis paredzējis piedalīties sesijā par privātā sektora attīstības nozīmi reģionā.

Forumā arī plānots runāt par sabiedrības līdzdalību ilgtspējīgas reģiona izaugsmes veicināšanā, pastiprināti pievēršot uzmanību drošībai uz robežām, kā arī  starpreģionālās un vides aizsardzības problēmām.

Lai nostiprinātu 2019.gada stratēģijā ietvertos galvenos virzienus, foruma noslēgumā, 6.jūlijā, notiks  arī ES un Vidusāzijas ministru sanāksme.

“Tas ir liels gods pārstāvēt lielāko uzņēmēju organizācijām Eiropā un paust viedokli visa biznesa vārdā,” saka A.Rostovskis, “vienlaikus jāatceras, ka Vidusāzijas reģionam ir milzīgs potenciāls, ko iespējams veiksmīgi izmantot arī Latvijas uzņēmumiem, kuri fokusējas gan uz produktu, gan pakalpojumu eksportu. Ir svarīgi būt klāt šāda līmeņa pasākumos, piedaloties gan diskusijas, gan arī prezentācijās, lai varētu palīdzēt mūsu biznesam attīstīties, zinot spēles priekšnoteikumus un aktīvi iesaistoties.”

Pirmā ES  un Vidusāzijas stratēģija tika pieņemta 2007.gadā, bet pārskatīta tikai 2015.gadā. Jaunās stratēģijas mērķis ir panākt stabilitāti un labklājību reģionā, veidojot sadarbību ar Eiropas Savienības dalībvalstīm.

        

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk nekā 2500 individuāli biedri un vairāk nekā 60 uzņēmēju biedrības. LTRK individuālo biedru – uzņēmumu – apgrozījums 2017.gadā pārsniedza 14,8 miljardus eiro.

LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

LTRK ir pilntiesīga starptautiskā tirdzniecības un rūpniecības kameru tīklojuma - vairākus gadu simtus darbības pieredzi uzkrājušo un daudzu miljonu visas pasaules uzņēmēju apvienojošo Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas (EUROCHAMBRES) un Starptautiskās Tirdzniecības palātas (ICC) - biedre.

Biedrība ir viena no vecākajām Latvijas nevaldības organizācijām – LTRK ir uzņēmēju balss un atbalsts jau 80.gadu!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI