DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs: Latvija turpinās atbalstīt Ukrainas valdību un pilsonisko sabiedrību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 2. jūlijā Kanādas pilsētā Toronto, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Kanādas un Ukrainas valdību kopīgi rīkotajā ikgadējā starptautiskā konferencē, kas ir veltīta reformu procesam Ukrainā.

Uzrunājot klātesošos, E.Rinkēvičs pauda konsekvento Latvijas atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei un suverenitātei. “Mēs saglabāsim nepārprotamu neatzīšanas politiku attiecībā uz prettiesisko Krimas aneksiju. Situācija konflikta skartajā zonā joprojām ir nestabila, un Krievijas agresīvās darbības netālu no Kerčas šauruma šo situāciju turpina pasliktināt,” sacīja E. Rinkēvičs.

“Latvija turpinās sniegt humāno palīdzību Austrumeiropas reģioniem, kas, citastarp, ietver arī medicīniskās un psiholoģiskās palīdzības sniegšanu Ukrainas karavīriem un viņu ģimenēm,” uzsvēra ārlietu ministrs.

E.Rinkēvičs pauda gandarījumu, ka Ukrainas prezidenta vēlēšanas notika saskaņā ar starptautiskajiem standartiem, un izteica cerību, ka arī gaidāmajās Ukrainas parlamenta vēlēšanās tiks ievēroti starptautiski pieņemtie demokrātisku vēlēšanu standarti. “Veiksmīga reformu īstenošana mūs tuvinās mūsu kopīgajam mērķim – izveidot suverēnu, demokrātisku, drošu un pārtikušu Ukrainu vienotā Eiropā. Tāpēc Latvija turpinās atbalstīt Ukrainas valdības īstenotās reformas un Ukrainas pilsonisko sabiedrību,” uzrunas nobeigumā sacīja E. Rinkēvičs.

Šī gada starptautiskās konferences tēma ir “Inovācijas, iespējas un demokrātija Ukrainā”. Konferences mērķis ir pārrunāt Ukrainas līdzšinējo reformu gaitu un apzināt turpmākos soļus, lai veicinātu progresu reformu ieviešanā. Tā veltīta sabiedrības iesaistei valsts pārvaldes procesos un ekonomiskās attīstības veicināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI