DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Z. Kalniņa-Lukaševica aicina Vācijas-Baltijas konferences dalībniekus veicināt savstarpējo sadarbību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019.gada 2.jūlijā Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalījās Vācijas-Baltijas jaunatnes fonda organizētās konferences “Būvējot tiltus un kopīgi veidojot Eiropas nākotni” atklāšanā. Parlamentārā sekretāre klātesošos sveica ar uzrunu, akcentējot vācbaltiešu lomu Latvijā un Eiropas nākotnes nozīmi nozaru ekspertu un jauniešu apmaiņas projektos.

Parlamentārā sekretāre norādīja: “Lai būvētu nākotni, mums jāzina sava vēsture, jāapzinās savas saknes un identitāte. Vēl pārāk maz izpētīta mūsu kopīgās vēstures tēma ir vācbaltiešu jautājums. Neraugoties uz to, vācbaltiešu ieguldījumu vērtējam ļoti augstu. Latvijas kultūras un tautsaimniecības attīstība bija nesaraujami saistīta ar šīs kopienas klātbūtni daudzu gadsimtu garumā. Latvijas literatūra, māksla, mūzika un arhitektūras pieminekļi joprojām glabā liecības par vācbaltiešu klātbūtni”.

Aicinot pētīt vēstures mantojumu, Zanda Kalniņa-Lukaševica vienlaikus akcentēja nākotnes nozīmi un jaunatnes lomu tās veidošanā, īpaši uzsverot, cik nozīmīga ir jauniešu dalība Eiropas Savienības norisēs, piemēram piedaloties Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Uzrunas noslēgumā parlamentārā sekretāre pateicās vācbaltiešu organizāciju pārstāvjiem par pašaizliedzīgo darbu stiprinot Baltijas valstu un Vācijas sadarbību.

Uzziņai

No 2019.gada 2. līdz 4.jūlijam Vācijas-Baltijas jaunatnes fonds Rīgā organizē Vācijas-Baltijas konferenci ar nosaukumu "Būvējot tiltus - Eiropas nākotni kopā veidojot". Konferenci atbalsta Vācijas Ārlietu ministrija (ĀM), un tās mērķis ir vienot Baltijas valstu un Vācijas jaunatnes un studentu apmaiņu programmu dalībniekus, izglītības nozares ekspertus, pētniekus, zinātniekus un vēsturniekus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI