DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Cilvēktiesību komisija caurlūkošanai virza izmaiņas Sabiedrības integrācijas fonda likumā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ernests Dinka, Saeima

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti otrdien, 2.jūlijā, otrreiz caurlūkoja grozījumus Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) likumā.

“Ar šīm likuma izmaiņām mēs būtiski uzlabosim Sabiedrības integrācijas fonda darbību, tostarp padarot tā padomi efektīvāku. Resursu pārdale nebūs atkarīga no pašvaldību vadītājiem, un līdz ar to vairs nebūs jāraizējas par resursu pārdales segregāciju. Fonda padomē pašvaldības pārstāvēs atbildīgā ministrija,” pēc sēdes sacīja Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš. Vienlaikus komisijas priekšsēdētājs uzsvēra, ka, ar likuma grozījumiem samazinot padomes pārstāvju skaitu, būs vieglāk nodrošināt kvorumu regulārai sēžu noturēšana.

6.jūnija sēdē Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā, nosakot, ka SIF padomes sastāvā ir Ministru prezidents, kultūras ministrs, izglītības un zinātnes ministrs, labklājības ministrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, tieslietu ministrs, kā arī četri nevalstisko organizāciju pārstāvji. Līdz ar likuma grozījumiem SIF padome samazināta no 18 pārstāvjiem uz 10, tostarp izslēdzot no tās plānošanas reģionu pārstāvjus.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis lūdza otrreiz caurlūkot Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtās izmaiņas SIF likumā, aicinot deputātus vēlreiz izvērtēt, kādi pilnveidojumi ir nepieciešami un piemēroti, lai uzlabotu SIF darbu un sekmētu sabiedrības integrāciju.

Ņemot vērā, ka SIF atrodas Ministru prezidenta institucionālajā pārraudzībā un Ministru prezidents pārrauga tā darbības tiesiskumu, komisijas deputāti likuma otrreizējā caurlūkošanā lēma SIF padomes sastāvā iekļauto Ministru prezidentu aizstāt ar Ministru prezidenta pārstāvi.

Tāpat komisija, saskaņojot jauno regulējumu ar spēkā esošo likuma tekstu, lēma izstrādāt komisijas priekšlikumu, paredzot, ka SIF padomes sēdes ir pilntiesīgas, ja tajās piedalās vismaz septiņi tā padomes locekļi.

Komisija aicinās Saeimu likumu otrreizējā caurlūkošanā skatīt nākamajā ārkārtas sesijas sēdē, informēja A.Kaimiņš.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI