DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK attīsta sadarbību ar ES tirdzniecības un rūpniecības kamerām

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai veicinātu savstarpējo sadarbību starp Eurochambres jeb Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameras apvienības biedriem, Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) pārstāvji 3. un 4.jūlijā dosies uz Briseli.

Vizītes mērķis ir veicināt savstarpējo komunikāciju un Eiropas Savienības fondu atbalstītu projektu ieviešanu, organizējot diskusijas un prezentācijas pasākuma “Connecting European Chambers” (Savienojot Eiropas kameras) ietvaros.      

Pasākuma laikā notiks prezentācijas un diskusijas par tādām tēmām kā ilgtspējīga ekonomika, investīcijas, uzņēmējdarbība, digitalizācija, u.c. īpaši akcentējot jautājumus par aktuālajiem projektu risinājumiem un prasmēm. Tāpat paredzēts runāt par starptautiskā intelektuālā īpašuma tiesībām, kā arī ES projektu vadību. Lai veiksmīgi attīstītu sadarbību un Eiropas Savienības projektus, uz Briseli dosies LTRK Projektu daļas vadītāja Līga Sičeva un Latvijas Eksporta Klastera izpilddirektors Jānis Tilibs.

“LTRK pašreiz veiksmīgi realizē vairākus Eiropas Savienības fondu projektus, kas palīdz mūsu uzņēmējiem kā atrast sadarbības partnerus eksporta uzsākšanai, tā arī celt savu konkurētspēju, piemēram, ieviešot energoefektivitāti. Esam daļa no Eiropas un aktīvi sadarbojamies ar Eurochambres biedriem, lai ieviestu dažādus projektus, gan arī gūtu labāko pieredzi no citām Tirdzniecības un rūpniecības kamerā,” saka L.Sičeva, piebilstot, ka tieši klātienē visbiežāk var veiksmīgi pārrunāt dažādus sadarbības jautājumus, lai rastu efektīvākos risinājumus.

LTRK pašreiz piedalās vairāk nekā desmit dažādu Eiropas Savienības fondu atbalstītus projektus, kur galvenie mērķi ir attīstīt eksportu, celt uzņēmumu konkurētspēju, ieviest energo efektīvus risinājumus, nodrošināt aprites ekonomiku, utt.        

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk nekā 2500 individuāli biedri un vairāk nekā 60 uzņēmēju biedrības. LTRK individuālo biedru – uzņēmumu – apgrozījums 2017.gadā pārsniedza 14,8 miljardus eiro.

LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

LTRK ir pilntiesīga starptautiskā tirdzniecības un rūpniecības kameru tīklojuma - vairākus gadu simtus darbības pieredzi uzkrājušo un daudzu miljonu visas pasaules uzņēmēju apvienojošo Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas (EUROCHAMBRES) un Starptautiskās Tirdzniecības palātas (ICC) - biedre.

Biedrība ir viena no vecākajām Latvijas nevaldības organizācijām – LTRK ir uzņēmēju balss un atbalsts jau 80.gadu!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI