DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests
Inta Palkavniece, Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas priekšnieces pienākumu izpildītāja
01. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Kārsavas novada kūdras purvā izcēlies plašs ugunsgrēks

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) un citu dienestu plaši resursi iesaistīti kūdras purva ugunsgrēka dzēšanas darbos Kārsavas novada Malnavas pagastā.

Pirmdien plkst. 15.43 VUGD saņēma izsaukumu uz Kārsavas novada Malnavas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies Beržovkas kūdras purvā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka kūdras purvā deg uz koka paletēm sakrauta kūdra un kūdras kalni, pastāv spēcīgs piedūmojums un, saistībā ar lielo vēju, liesmas strauji izplatās uz tuvējā meža pusi. Šobrīd šī paaugstināta bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbus veic vairāk nekā 30 ugunsdzēsēji glābēji ar 10 specializētās ugunsdzēsības automašīnām, kā arī divi Valsts meža dienesta transportlīdzekļi, uzņēmuma tehnika, Latvijas dzelzceļa resursi un dzēšanai no gaisa arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters, bet apsekošanai no gaisa Valsts Robežsardzes helikopters.

Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtina spēcīgais vējš, kas ļauj liesmām izplatīties, ūdens ņemšanas vietu trūkums un arī tas, ka 4 km attālumā atrodas Krievijas Federācijas robeža un ugunsgrēks var pāriet tai pāri. Informācija par notikumu un iespējamo uguns izplatību nodota arī Krievijas Federācijas ugunsdzēsības dienestam.

Ņemot vērā tuvējā apkaimē izplatījušos spēcīgo piedūmojumu, šobrīd operatīvie dienesti apseko tuvākos ciemus, lai nepieciešamības gadījumā, varētu sniegt palīdzību iedzīvotājiem un viņus evakuēt. VUGD atgādina iedzīvotājiem, ka, ja jūtat dūmu smaku savu māju apkārtnē, aizvērt logus un durvis. Tuvējo ciemu iedzīvotājus aicinām informēt, zvanot uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112,  par to, ja sadūmojums māju apkaimē ir spēcīgs un kādas veselības problēmas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI