DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Jelgavā iedzīvotāji aicināti apmeklēt Spānijas dienu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 29. jūnijā, no plkst. 13.00 līdz 17.00 Jelgavā, Hercoga Jēkaba laukumā notiks NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā Spānijas bruņoto spēku kontingenta rīkotās Spānijas dienas pasākumi, kurus aicināts apmeklēt ikviens interesents.

Spānijas dienas atklāšanā Latvijas aizsardzības nozari pārstāvēs Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 52. kaujas atbalsta bataljona komandieris pulkvežleitnants Arvis Zīle, kā arī pasākumā piedalīsies Spānijas vēstniece Latvijā Susana Kamara Angulo (Susana Cámara Angulo) un Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

Spānijas dienas ietvaros būs iespēja tikties ar NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā Spānijas kontingenta karavīriem, apskatīt Spānijas bruņoto spēku ekipējumu un militāro tehniku, tai skaitā tanku “Leopard”, kā arī nogaršot spāņu nacionālos ēdienus. Spānijas dienā paredzētas arī spēles un aktivitātes bērniem.

Tāpat pasākuma apmeklētāji varēs apskatīt Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 52. kaujas atbalsta bataljona ekipējumu un uzzināt par dienesta iespējām Zemessardzē.

Spānijas dienu Jelgavā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa Latvijā rīko pateicībā pilsētas iedzīvotājiem par Spānijas bruņoto spēku karavīru sirsnīgo uzņemšanu pasākuma “Testudo Rallijs” laikā.

NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas organizētais pasākums “Testudo rallijs” norisinājās 9. jūnijā, Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē un Valkā, un tā laikā karavīri, zemessargi un jaunsargi devās pārgājienā, lai tiktos ar iedzīvotājiem.

Spānija ir viena no NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā dalībvalstīm. Dienesta pienākumus NATO daudznacionālajā kaujas grupā Latvijā pilda vairāk nekā 300 Spānijas karavīru no mehanizētās kājnieku rotas. Spānija Latvijā izvietojusi arī bruņoto spēku tehniku, tajā skaitā tankus “Leopard”, kājnieku kaujas mašīnas “Pizarro”, atbalsta tehniku, kā arī inženieru un loģistikas tehniku.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido aptuveni 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm.

Svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017.gada 19.jūnijā Ādažu bāzē.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI