DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Notikusi basketbola kluba “Valga-Valka/Maks&Moorits” preses konference

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: D. Pūce

26. jūnijā Valgas sporta hallē notika basketbola kluba “Valga-Valka/Maks&Moorits” preses konference, kurā mediju pārstāvji un citi interesenti varēja klātienē iepazīties ar jauno basketbola kluba galveno treneri, uzzināt par spēlētāju komplektāciju un kluba mērķiem nākamajā sezonā.

Konferences sākumā ievadvārdus teica Valgas pagasta domes mērs Margus Lepik, kurš atzina, ka iepriekšējā sezona klubam nav bijusi tik veiksmīga, kā cerēts. “Mēs saprotam, ka ir daudz, kas jāmaina,” piebilda Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

“Vajag piesaistīt vairāk jauniešus no abām valstīm – Latvijas un Igaunijas, kas vēlētos spēlēt augstākā līgā, un, protams, arī cītīgi trenēties. Tas ir galvenais iemesls, kāpēc mēs izvēlējāmies trenerus, kuri ir ļoti pieredzējuši darbā ar jauniešiem,” skaidro V.A. Krauklis.

Basketbola kluba “Valga-Valka/Maks&Moorits” galvenais treneris nākamajā sezonā būs Marko Zarkovičs. Pagājušajā sezonā Marko bija galvenais treneris Jēkabpils klubam, bet pirms tam strādājis ar jauniešiem.

Preses konferencē apmeklētājiem bija iespēja uzzināt arī par jauno projektu “VEF basketbola akadēmija Valkā”, kas jau ir sācies ar pirmo treniņnometni Valkā.

Par galveno treneri jaunajam projektam izvēlēts Jānis Butāns, kurš pirms tam strādājis Rīgā ar basketbola skolu “Ķeizars” un bijis Latvijas U14 izlases galvenais treneris, bijis U18 un U20 izlašu otrais treneris.

“Esam Valkā jau kopš jūnija sākuma un gan pilsēta, gan infrastruktūra šeit ir ļoti labā līmenī,” atzīst J. Butāns. “Nākamais solis ir vest uz šejieni VEF kluba speciālistus, kas strādās ar bērniem. Mana atbildība ir veidot pāreju audzēkņiem no jauniešu līgām uz pieaugušo līgām.”

Akadēmijas audzēkņu komanda spēlēs LBL 2 turnīrā, bet labākie – kaldinās meistarību arī profesionālajā “Valga-Valka/Maks&Moorits” komandā Latvijas un Igaunijas apvienotajā basketbola līgā.

“Mēs gribas uzaicināt igauņus, kas ir gatavi piedalīties šajā akadēmijā, sākt trenēties un kļūt par profesionāliem spēlētājiem. Mani Valgas kolēģi ir gatavi palīdzēt ar iespēju mācīties Valgas ģimnāzijā vai Valgas arodskolā, bet treniņprocess būtu Valkā. Tāpat, kā latviešu jauniešiem - viņiem būtu iespēja būt daļai no lielās komandas,” stāsta V.A. Krauklis.

“Mēs esam gandarīti, ka esam daļa no šī projekta, un mēs vēlamies, lai šajā komandā tiktu ieviesta jauna enerģija. Vēlamies visiem parādīt, ka šī komanda ir piemērota vieta jauniem spēlētājiem, kuri vēlas uzlabot savas prasmes, bet vienlaikus vēlamies radīt rezultātu. Tas ir svarīgi, jo šis ir profesionālais basketbols un profesionālā līga, un abas robežas puses gaida rezultātus,” komentē Jānis Butāns.

“Galvenais fokuss tiek likts uz vidusskolas vecuma bērniem. Šogad tie būs 2003. un 2001. gadā dzimušie zēni. Protams, mēs velētos redzēt arī talantīgus jauniešus no 2004. g. dzimušiem un jaunākiem,“ stāsta J. Butāns.

“”VEF Basketbola akadēmija Valkā” ir ļoti ieinteresēta piesaistīt studentus no Dienvidigaunijas, bet, protams, ja kāds labs spēlētājs no Tallinas vēlas un ir gatavs nākt uz šejieni, viņam šī iespēja būtu pieejama,” komentē V.A. Krauklis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI