DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Jūrkalnē ierīko dabas koncertzāli

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jūrkalnes pagastā dabas un atpūtas parkā tiek sakārtota un pilnveidota infrastruktūra, Ugunspļavā notiek dabas koncertzāles "Vējturu nams" būvniecība.

Kultūrvides objekta ierīkošana, esošo gājēju celiņu pārbūve, ārējās un iekšējās elektroapgādes ierīkošana, apmeklētāju uzskaites un videonovērošanas sistēmas ierīkošana radīs priekšnoteikumus valsts un starptautisku pasākumu rīkošanai, kā arī piesaistīs tūristus ne tikai vasarā, bet arī citos gadalaikos.

"Vējturu nams" būs dabas koncertzāle 50 m2 platībā, veidota no koka un dzelzsbetona konstrukcijām, kā apdares materiālu izmantos koku, terases vidū paredzēts novietot koka elementu ar zariem – osi vai ozolu. Dabas koncertzāle ļaus paplašināt suitu kultūrtelpu, veicinot suitu kultūras mantojuma saglabāšanu. Paredzams, ka "Vējturu namā" rīkos akadēmiskās, kora, džeza, garīgās un pasaules mūzikas koncertus, brīvdabas kino vakarus, teātra izrādes un pasākumus, kuru norisē iekļaus suitu dzīves tradīcijas. Jaunais objekts Jūrkalnes dabas un atpūtas parkā ļaus organizēt festivālus, ļaujot pulcēties vairākiem tūkstošiem cilvēku, bet "Vējturu nams" būs pielāgojams arī maziem notikumiem. 

Vides pilnveidošana Jūrkalnē iespējama, pateicoties Ventspils novada pašvaldības īstenotajam projektam "Ziemeļkurzemes kultūrvēsturiskā un dabas mantojuma saglabāšana, eksponēšana un tūrisma piedāvājuma attīstība".

Būvdarbus objektā veic SIA "BŪVFIRMA INBUV, tos plānots pabeigt četru mēnešu laikā no būvatļaujas saņemšanas dienas, bet viens mēnesis paredzēts objekta nodošanai ekspluatācijā.

Projekta izmaksas ir  378 764,94 eiro, tostarp Eiropas Reģionāla attīstības fonda finansējums ir 202 746,34 eiro, pašvaldības finansējums ir 166 492,84 eiro, valsts budžeta dotācija – 9525,76 eiro.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI