DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU Akadēmiskais apgāds izdevis Valda Segliņa monogrāfiju “Maģija un burvestības Senajā Ēģiptē”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 28. jūnijā, plkst. 15.00 Raiņa bulvārī 19, 1. auditorijā, notiks profesora Valda Segliņa monogrāfijas “Maģija un burvestības Senajā Ēģiptē” atvēršanas svētki, uz kuriem aicināti visi interesenti.

Monogrāfija veltīta Senajā Ēģiptē uzkrātajām zināšanām maģijā un burvestībās, kas ir labi zināmas no dažādiem pārstāstiem, netiešām norādēm un vienkāršiem izdomājumiem. Maģija Senajā Ēģiptē ir nozīmīga ikdienas sastāvdaļa, kurā savijusies nedrošība un bezspēcība dievu un zemes valdnieku, dabas un sadzīves dažādo apdraudējumu priekšā, kā arī ticība dzīves turpinājumam pēc nāves. Ne vienmēr ir bijis vienkārši dzīvot Senajā Ēģiptē ar domu par pēcnāves dzīvi, un maģija ir tā, kas ļauj pārvarēt nebūšanas, bailes un nedrošību, gūt pārliecību par saviem lēmumiem, kā arī atgūt veselību.

Daudzpusīgais skatījums ļaus lasītājam iepazīt senos priekšstatus, rituālus, ticību, apgūt zināšanas un saskatīt arī to trūkumu plašākā kontekstā, apzināt daudzos joprojām neskaidros vēstures jautājumus un palīdzēs izvērtēt šos senos priekšstatus mūsdienu skatījumā.

Autors Valdis Segliņš – Latvijas Universitātes prorektors eksakto, dzīvības un medicīnas zinātņu jomā, ģeoloģijas zinātņu doktors. Pēdējos gados LU Akadēmiskajā apgādā iznākušas vairākas viņa grāmatas – “Senās Ēģiptes rakstu dārgumi” (2011), “Megalīti. Pasaule. Latvija” (2012), “Hors. Valdnieku dievs” (2017),  “Senās Ēģiptes medicīnas papirusi” (2018), kā arī “Ištare un desmitiem tās dažādo seju” (2018).

Grāmatu mākslinieces un maketētājas Baibas Lazdiņas veidotie darbi guvuši vērā ņemamu atzinību, vairāki no tiem ir nominēti grāmatu mākslas konkursam “Zelta ābele” un tikuši apbalvoti. 2011. gadā B. Lazdiņa saņēma šī konkursa balvu “Zelta ābolu” par grāmatu “Senās Ēģiptes rakstu dārgumi” nominācijā “Zinātniskās grāmatas”, 2015. gadā – par “Vācu-latviešu frazeoloģijas vārdnīcu” nominācijā “Uzziņu literatūra” un 2018. gada konkursā – par grāmatu “Senās Ēģiptes medicīnas papirusi” nominācijā “Zinātniskā literatūra”.

Izdevuma literārais redaktors Oskars Lapsiņš ir veiksmīgi licis lietā savu bagāto pieredzi darbā ar zinātnisko literatūru.

LU Akadēmiskā apgāda izdevumus visizdevīgāk iegādāties LU galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19 vai LU Akadēmiskā apgāda telpās Aspazijas bulvārī 5-132, iepriekš sazinoties ar Intu Sakalovsku (tālr. 67034889, inta.sakalovska@lu.lv; apgads@lu.lv).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI