DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

LU sarunu festivālā “Lampa” piedāvās plašu diskusiju klāstu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Universitāte (LU) sarunu festivālā “Lampa”, kas norisināsies no 28. līdz 29. jūnijam Cēsīs, tiks pārstāvēta ļoti plaši: eksperti piedalīsies dažādās diskusijās, LU Radio NABA sadarbībā ar Latvijas Radio rīkos diskusijas par sabiedrībā aktuālām tēmām, kā arī nodrošinās muzikālo programmu.

28. jūnijā no plkst. 14.00 līdz 15.00 Radio NABA sadarbībā ar Latvijas Radio rīkos sarunu par vides aktīvistu radikālākām izpausmēm un to sekām “Vai zaļais huligānisms strādā.”

Savukārt festivāla 2. dienā, 29. jūnijā, plkst. 11.00 diskusijā “Tehnoloģiju ķīlnieki” piedalīsies LU rektors profesors Indriķis Muižnieks un DELFI Nacionālo un biznesa ziņu nodaļas redaktors Filips Lastovskis. Diskusijā apspriedīs jautājumus par jaunu, progresīvu tehnoloģiju ienākšanu sadzīvē, virkni problēmām, ko tās rada. Lai tās risinātu, nepieciešami drosmīgi risinājumi. Kur ir robeža starp ieguvumu un zaudējumu? Diskusiju vadīs Radio NABA tehnoloģiju šova #DigitālāsBrokastis vadītājs Rihards Blese un digitālo tehnoloģiju eksperts Artis Ozoliņš. Vakarā plkst. 17.00 diskusijā  “Vai īsts zinātnieks “ne_īž”?” runās par drosmīgiem risinājumiem zinātnē. Tajā  piedalīsies LU prof. Baiba Jansone, kuras pētījumu virziens saistīts ar Alchmeira slimības izpēti, LU asoc. prof. Signe Mežinska, kuras viena no pētnieciskajām interesēm ir pētniecības ētika, docents Ivars Neiders (māca bioētiku un pētniecības ētiku) un uzņēmējs Juris Pūce, kurš specializējas mākslīgā intelekta jomā ar dažādu mašīnredzes risinājumu izveidi un to praktisko pielietojumu. Diskusiju vadīs Radio NABA raidījuma Zinātnes vārdā vadītājs, LU prof. Ivars Austers.

Visas dienas garumā notiks arī citas Radio NABA rīkotās diskusijas: “Mūzikai vajag drosmi vai drosmei mūziku?”, “Brīvība kā pienākums”, iestudēta diskusija “Ir vai nav?”, kā arī būs klausāma Dj muzikālā programma.

LU “Prātnieku laboratorija” rīkos darbnīcu "Kā "spēlējoties" var apgūt eksaktos mācību priekšmetus?" Tās laikā LU Starpnozaru izglītības inovāciju centra programmas “Prātnieku laboratorijas” veidotāji kopā ar dalībniekiem piedalīsies mācīšanās procesā, kurā veiks praktisku uzdevumu ar spēles elementiem, ar kā palīdzību ikdienā skolēni apgūst gan domāšanas prasmes, gan specifiskās zināšanās konkrētā mācību priekšmetā. Diskutēs par to, kas ir mūsdienīga mācību procesa vērtības un ieguvumi skolēnam, kā arī par to, kā darbojas “Prātnieku laboratorijas”, un iespēju šādas laboratorijas ievest arī skolās. Darbnīca norisināsies 28. jūnijā no plkst. 12.30 līdz 13.30 uz Swedbank izglītības skatuves.

LU studentu Biznesa inkubators sadarbībā ar Cēsu Valsts ģimnāziju un LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti 28. jūnijā no plkst. 17.00 līdz 18.00 rīkos biznesa ideju cīņu “Vecmāmiņas tests.” Biznesa ideju cīņas uzņēmēji mēģinās pārvarēt komunikācijas "plaisu starp paaudzēm" un palīdzēs orientēties starp potenciālākajām uzņēmējdarbības jomām.

LU Starpnozaru izglītības un inovāciju centrs 29. jūnijā piedāvās darbnīcu “Ko mēs saprotam ar “laba mācību stunda”?” Pasākumā tiks modelēts process, kurā, izmantojot gan video materiālus, gan dažādus skolu kvalitātes vērtēšanas rīkus, varēs gūt priekšstatu par skolas un skolēnu vajadzībām. Darbnīcā meklēs atbildes uz jautājumiem: kas ir vai nav laba mācību stunda? kādi ir kritēriji, kas to nosaka? kādā veidā to varam noteikt? kas ir skolotāja un skolas vadītāja darbības, kurām ir vislielākā ietekme uz katra skolēna rezultātu? kā skolas kvalitātes mērīšana var palīdzēt skolēniem un vecākiem?

Tāpat sarunu festivālā “Lampa” iesaistīsies arī LU Kultūras un sociālā antropoloģijas nodaļa un tās lektors Artūrs Pokšāns, kurš vadīs aktivitāti: ““Visi mani heito!!!”: skolēnu kibervardarbības pieredze.”

Universitāti festivālā citos pasākumos pārstāvēs arī: LU vadošā pētniece un asociētā profesore Dr. Paed. Ieva Margeviča – Grinberga, LU asoc. prof. Artūrs Kučs, LU Sociālo zinātņu fakultātes pētniece Anna Stepčenko. 

Pasākuma programma apskatāma festivāla “Lampa” mājaslapā. https://festivalslampa.lv/lv/programma/programma

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI