DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nacionālo bruņoto spēku komandieris apmeklē Turciju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 24. līdz 25. jūnijam Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš oficiālā vizītē apmeklēs Turciju, kur tiksies ar Turcijas bruņoto spēku komandieri ģenerāli Jesaru Guleru (Yaşar Güler) un pārrunās Latvijas un Turcijas bruņoto spēku sadarbību NATO ietvaros, kā arī starptautiskās un reģionālās drošības aktuālos jautājumus.

Ģenerālleitnants L. Kalniņš uzsver: “Latvijas un Turcijas bruņoto spēku sadarbība aizsardzības jomā ir kā grāmata, kurā vēl daudz neizlasītu lapaspušu. Turcija ir nozīmīgs spēlētājs Alianses dienvidos, un ir ļoti svarīgi veidot un stiprināt sadarbību aizsardzības jomā,  tostarp pildot uzdevumus NATO ietvaros.”

Vizītes ietvaros ģenerālleitnants L.Kalniņš apmeklēs NATO Izcilības centru aizsardzībā pret terorismu (Centre of Excellence Defence Against Terrorism), kā arī atsevišķas Turcijas bruņoto spēku vienības.

Latvijas un Turcijas sadarbība aizsardzības jomā galvenokārt notikusi militārās izglītības un apmācības jomā. Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji piedalījušies NATO programmas “Partnerattiecības mieram” organizētajos kursos Ankarā, kā arī citos Turcijas militāros un civilos mācību centros notiekošos semināros un kursos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI