DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rīgas ostā viesosies ASV amfībiju desanta kuģis “USS Fort McHenry”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 22. līdz 26. jūnijam, noslēdzot dalību  starptautiskajās militārajās mācībās „Baltops 2019”, Rīgas pasažieru ostā viesosies ASV amfībiju desanta kuģis “USS Fort McHenry”. 

“USS Fort McHenry” ir “Whidbey Island” klases desanta kuģis, kura bāzes osta ir Meiporta, kas atrodas Floridā, ASV. Šīs klases kuģi ir paredzēti, lai transportētu un desantētu amfībijas un karavīrus, kuri veic jūras desanta izsēšanās operācijas.

Starptautiskajās militārajās mācībās „Baltops 2019” desanta kuģis “USS Fort McHenry” pārvietoja ASV un Spānijas jūras kājniekus, kuri piedalījās jūras desanta izsēšanās operācijā pie Igaunijas krastiem.

Starptautiskās militārās mācībās „Baltops 2019” Baltijas jūrā  notika no 9. līdz 21. jūnijam ar mērķi veicināt sabiedroto bruņoto spēku sadarbību un savietojamību, stiprināt spējas strauji reaģēt, izmantojot visu spēku veidu spējas, kā arī demonstrēt sabiedroto un partnervalstu apņēmību nodrošināt stabilitāti reģionā un gatavību aizsargāt Baltijas jūras reģionu.

Šīs mācības šogad notika jau 47. reizi, un tajās piedalījās aptuveni 8600 karavīru, kā arī aptuveni 50 kuģu, divas zemūdenes un 36 gaisa kuģi no 18 valstīm, tādējādi demonstrējot sabiedroto un partnervalstu sadarbību un savietojamību, un apliecinot ilgtermiņa ieguldījumu reģiona drošībā un stabilitātē.

Latvija mācībās “Baltops” piedalās kopš 1996.gada. Mācības ASV vadībā Baltijas jūrā notiek kopš 1972. gada.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI