DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Izvērtēta situācija bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā "Ainaži"

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 20. jūnijā, veselības ministre Ilze Viņķele kopā ar Latvijas Psihiatru asociācijas prezidentu Elmāru Tēraudu devušies klātienes darba vizītē uz VSIA Bērnu psihoneiroloģisko slimnīcu “Ainaži”, lai pārliecinātos par situāciju uz vietas un pārrunātu iestādes nākotnes scenārijus.

“Pēc piedzīvotās krīzes pirms gada, pēc kuras situācijas sakārtošanai tika iecelts jaunais valdes priekšsēdētājs Aigars Kišuro, ir paveiktas nozīmīgas pārmaiņas – piesaistīts papildu ārsts un trīs speciālisti, turklāt ārstējošā personāla paplašināšana turpinās. Tāpat uz katru ārstu ir piesaistītas sešas māsas, kas ir stipri vairāk nekā citviet Latvijā. Pacientu skaits un ārstēšanās ilgums iestādē ir samazināts. Ir jāņem vērā arī šeit attīstītā infrastruktūra – modernās telpas un rehabilitācijas aprīkojums. “Ainaži” netiks slēgti. Gluži otrādi - šai vietai ir potenciāls attīstīties par psihiskās ambulatorās aprūpes centru kā nozīmīgu atbalstu visam reģionam. Slimnīcai jāturpina gudri attīstīt pakalpojumus, lai vislabākajā veidā kalpotu pacientiem,” sacīja veselības ministre Ilze Viņķele.

Darba vizītes laikā A. Kišuro iezīmēja slimnīcas attīstības redzējumu kā vietu, kurā attīstot ārstniecības personālu un infrastruktūru, varētu veidot īpašas ārstniecības programmas specifiskām un smagākām diagnozēm, paredzot iespēju bērniem uzturēties kopā ar vecākiem, kas šobrīd Latvijā nav nekur iespējams – piemēram, tas īpaši aktuāli ir bērniem ar autismu vai smagām depresijām. Savukārt E. Tērauds uzsvēra nepieciešamību veidot  sabiedrībā un ekspertīzē balstītu organizāciju, kas Latvijas psihoneiroloģisko slimnīcu personālam palīdzētu sekot pacientu drošības un tiesību ievērošanas labajai praksei.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI