DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Bez uzraudzības atstāta ēdiena ugunsgrēkā cieš cilvēks

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20.jūnija plkst. 6.30 līdz 21.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 71 izsaukumu – 34 uz ugunsgrēku dzēšanu un 30 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinoši.

Vakardien plkst. 22.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu dzīvojamo māju Pierīgā, kur no ēkas bija redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens un dega gāzes skaitītājs 1m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās kaimiņi no sadūmotā dzīvokļa izglāba un iznesa laukā bērnu, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 23.51 ugunsgrēks tika likvidēts.

Ik dienas VUGD saņem vairākus izsaukumus, kur dzīvojamā mājā ir jūtams sadūmojums vai pa dzīvokļu logiem redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā tiek konstatēts, ka uz ieslēgtas plīts ir aizmirsta panna vai katliņš, kura saturs jau ir aizdedzies, radot spēcīgu sadūmojumu. VUGD atgādina ievērot piesardzību, gatavojot vai sildot ēdienu, neatstāt ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības un uzstādīt mājokļos dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus pavēstīs par izveidojušos sadūmojumu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle un niedres, siens, krūmi, kūdra, meža zemsedze, tējkanna ar galdu, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, elektrības sadales skapis, apkures katla bunkurs ar šķeldu, atdzesēšanas iekārta un siltumtrases izolācija, iekārtas elektromotori, divas vieglās automašīnas, traktors, neapsaimniekotas ēkas siena, saimniecības ēka, dzīvojamā māja.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji Krustpils novada Kūku pagastā no dīķa izcēla noslīkušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI