DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tieslietu ministrs parakstīs saprašanās memorandu ar Ukrainas Vicepremjeru

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 21. jūnijā, Kijevā, Ukrainā, tieslietu ministrs Jānis Bordāns parakstīs saprašanās memorandu ar Ukrainas Vicepremjeru - Ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministru - Stepanu Kubivu (Stepan Kubiv), lai veicinātu ar rūpnieciskā īpašuma tiesību aizsardzību saistīto pasākumu īstenošanu.

Tieslietu ministrs J.Bordāns uzsver: “Saprašanās memorands skaidri pauž Latvijas Tieslietu ministrijas un Ukrainas Ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministrijas vēlmi sekmēt ekonomikas un tirdzniecības, kā arī rūpnieciskā īpašuma attīstību Latvijā un Ukrainā. Tas ir būtisks solis abu valstu sadarbības veicināšanai un rūpnieciskā īpašuma jomas stiprināšanai, ko nodrošinās Latvijas Republikas Patentu valde un Ukrainas Ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministrija.”    

Komandējuma ietvaros tieslietu ministrs J.Bordāns plāno piedalīties arī intelektuālā īpašuma forumā “Intelektuālais īpašums – likumos, ekonomikā un tehnoloģijās”, kas norisinās no 20. līdz 21. jūnijam. Forumā diskutēs par aktuālajiem jautājumiem intelektuālā īpašuma jomā sasaistē ar inovācijām un jaunāko tehnoloģiju izmantošanu.

Tieslietu ministrs, 21. jūnijā, atklās arī Ukrainas Twinning projekta noslēguma pasākumu. Projekts tika vērsts uz Ukrainas Augstākās tiesas institucionālās kapacitātes stiprināšanu, veidojot vienotu tiesu praksi tieslietu administrēšanā. Projekta īstenošanas periodā Tieslietu ministrija nodrošināja 190 ekspertdienas tiesnešu un tiesu darbinieku zināšanu paaugstināšanai.

Papildu informācija:

Ukrainas Twinning projekts Nr. UA 12 ENPI JH 02 16 “Ukrainas Augstākās tiesas institucionālās kapacitātes stiprināšana cilvēktiesību aizsardzības jomā nacionālā līmenī” tika īstenots 28 mēnešus. Projekta vadošais partneris ir Vācijas Starptautiskās tiesiskās palīdzības organizācija. Projekts 100 % apmērā tika finansēts no Eiropas Savienības budžeta līdzekļiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI