DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ēģipte ieinteresēta ekonomiskās sadarbības padziļināšanā ar Latviju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 20. un 21. jūnijā Latviju apmeklē Ēģiptes Starptautiskās sadarbības biznesa padomes (Egyptian Business Council for International Cooperation) uzņēmēju misija padomes priekšsēdētāja Motaza Raslana (Motaz Raslan) vadībā. Tās mērķis ir iepazīstināt ar Latvijas piedāvājumu informācijas tehnoloģiju, farmācijas, pārtikas rūpniecības un lauksaimniecības jomās. Vizīte organizēta sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Ēģiptē, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), kā arī Ēģiptes Investīciju un brīvo zonu pārvaldi (GAFI).

20. jūnijā Ārlietu ministrijā notiekošo biznesa semināru atklāja Ekonomisko attiecību, tirdzniecības un attīstības sadarbības direkcijas vadītājs Juris Štālmeistars. Uzrunājot biznesa delegāciju, kuras sastāvā bija vairāku Ēģiptes vadošo kompāniju vadītāji un īpašnieki, J. Štālmeistars akcentēja abu valstu konstruktīvo politisko un ekonomisko dialogu, aicinot paplašināt esošo sadarbību tādās nozarēs kā transports un loģistika, lauksaimniecība, pārtikas ražošana, kokapstrāde un ķīmiskā rūpniecība, kā arī meklēt jaunas sinerģijas iespējas informācijas tehnoloģiju un inovāciju jomās.

Ekonomiskās attiecības kā nozīmīgu divpusējā dialoga elementu akcentēja arī Ēģiptes ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Alā Hegāzī (Alaa Hegazy). LIAA, Ēģiptes Investīciju un brīvo zonu pārvaldes, Rīgas Brīvostas pārvaldes, kā arī vairāki reģionā strādājošu uzņēmumu pārstāvji iepazīstināja viesus ar Latvijas biznesa vides priekšrocībām un iezīmēja konkrētas turpmākās sadarbības intereses.

Latvijas un Ēģiptes dienaskārtībā ir politisko un ekonomisko attiecību padziļināšana. Kā liecina statistika, Latvijas preču eksporta apjoms uz Ēģipti 2018. gadā salīdzinājumā ar 2017. gadu ir būtiski pieaudzis, sasniedzot 70 milj. EUR. Kopš Latvijas vēstniecības atvēršanas Kairā 2007. gadā abu valstu kopējais tirdzniecības apgrozījums ir pieaudzis gandrīz desmitkārt.

Vizītes laikā Ēģiptes uzņēmēju delegācijai plānotas tikšanās Ekonomikas ministrijā un Zemkopības ministrijā, dalība uzņēmēju kontaktbiržā LIAA, kā arī vairāku Latvijas ražotņu apmeklējumi. Ēģiptes Starptautiskās sadarbības biznesa padomes organizētā biznesa misija ir pirmā Ēģiptes uzņēmēju misija Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI