DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma
1
1

Par kukuļdošanu VP amatpersonām soda ar gandrīz 11 000 EUR lielu naudassodu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

19. jūnijā tiesa, piedaloties Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūras prokuroriem, nolēmusi sodīt ar vairāk kā 10 000 EUR lielu naudas sodu kādu personu par 40 EUR kukuļa došanu Valsts policijas (VP) amatpersonām.

Saskaņā ar apsūdzību, notikumi risinājās 2016. gada jūlijā, kad apsūdzētais brauca pa Ulbrokas ielu, Rīgā ar ātrumu 74 km/h, lai gan atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h. Viņu apturēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas Patruļpolicijas pārvaldes Ceļu policijas inspektori. Inspektore automašīnā esošajam vīrietim izskaidroja transportlīdzekļa apturēšanas iemeslu un pārkāpuma būtību, kā arī palūdza uzrādīt vadītāja apliecību un automašīnas tehnisko pasi. Viņš to nedarīja, bet pēc brīža, kad vīrieti aicināja videoierakstā noskatīties pārkāpumu, viņš dienesta automašīnā uz sēdekļa nolika divas 20 EUR banknotes, lai netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Apsūdzētais savu vainu neatzina.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa viņu atzina par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 323. panta pirmajā daļā un sodīja ar 25 Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā jeb 10 750 EUR lielu naudas sodu.

Spriedumu vēl var pārsūdzēt.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI