DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Aizvadītajā diennaktī dzēsts 31 ugunsgrēks

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19.jūnija plkst. 6.30 līdz 20.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 62 izsaukumu – 31 uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbiem, bet 16 izsaukumi bija maldinoši.

Vakardien plkst. 15.32 VUGD saņēma izsaukumu par to, ka Lapsukalna ielas galā Rīgā ir izcēlies meža ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg mežs un liesmas spēcīgā vēja ietekmē strauji izplatās. Plkst. 17.13 ugunsgrēka izplatība tika ierobežota un kopējā degšanas platība bija 1,2 hektāri. Ugunsgrēka dzēšanas darbus veica arī Valsts meža dienests, kas šodien tos turpinās.

Naktī plkst. 3.19 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Bauskas novada Gailīšu pagastu, kur no kūts ēkas bija redzami dūmi un liesmas. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg daļa no koka šķūņa, kas piebūvēts klāt ķieģeļu mūra fermas ēkai. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām pasargāt fermas ēku un pārējo šķūņa daļu, ar tajā esošo tehniku un lauksaimniecības agregātiem,  bet ugunsgrēkā sadega viens traktors un daļēji arī traktors ar sējmašīnu. Plkst. 6.56 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un tā degšanas platība bija 300m2.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas un malka, sausā zāle, kūdra, elektrības instalācija un saldētavas vadības panelis, siena rullis un zaru kaudze, riepas, sešos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, dzīvoklis, neapsaimniekota ēka, dzīvojamā māja.

Ik dienas VUGD saņem vairākus izsaukumus, kur dzīvojamā mājā ir jūtams sadūmojums vai pa dzīvokļu logiem redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā tiek konstatēts, ka uz ieslēgtas plīts ir aizmirsta panna vai katliņš, kura saturs jau ir aizdedzies, radot spēcīgu sadūmojumu. VUGD atgādina ievērot piesardzību, gatavojot vai sildot ēdienu, neatstāt ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības un uzstādīt mājokļos dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus pavēstīs par izveidojušos sadūmojumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI