DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

V. A. Tērauda: būtiska savlaicīga ES augsto amatpersonu ievēlēšana un vienošanās par daudzgadu budžetu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas un Eiropas Savienības (ES) nākotnei būtiska savlaicīga ES augsto amatpersonu ievēlēšana un vienošanās par ES daudzgadu budžetu 2021.-2027.gadam, pēc komisijas sēdes trešdien, 19.jūnijā, sacīja Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda. Sēdē komisija apstiprināja Latvijas nacionālo pozīciju Eiropadomē, kas notiks šī gada 20.–21.jūnijā.

Komisija, spriežot par ES nākotnei būtiskiem jautājumiem, pārrunāja ES augsto amatpersonu, tostarp Eiropas Komisijas priekšsēdētāja, ievēlēšanu un pauda nepieciešamību pēc iespējas ātrāk vienoties par šiem amatiem, lai nodrošinātu pilnvērtīgu ES institūciju darbu. Kā atzīmēja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, amatu kandidātu apstiprināšanā nepieciešams ievērot ģeogrāfisko, politisko partiju, dzimumu, kā arī eirozonas un ārpus tās esošo valstu līdzsvaru.

Runājot par ES daudzgadu budžetu, sēdē tika atzīmēts, ka Latvijai ir svarīgi nepieļaut būtisku finansējuma samazinājumu Kohēzijas politikā, kā arī nodrošināt pietiekamu finansējumu Rail Baltica projektam.

Tāpat klātesošie pārsprieda jautājumus, kas saistīti ar ES cīņu pret dezinformāciju un hibrīddraudiem, kā arī ES politiku attiecībā uz Krieviju.

Komisija sēdē apstiprināja arī Latvijas nacionālo pozīciju Eiropas Savienības Vides ministru padomē, kas notiks 26.jūnijā Luksemburgā. Kā informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs, sanāksmē plānots panākt vispārējo vienošanos par regulu par ūdens atkārtotu izmantošanu, kā arī apstiprināt padomes secinājumus par ES ilgtspējīgas ķīmijas politikas stratēģiju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI