DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rēzeknē notiks Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandiera maiņas ceremonija

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 19. jūnijā, plkst. 13 Rēzeknē pie pieminekļa “Vienoti Latvijai!” notiks Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandiera maiņas svinīgā ceremonija, kuras laikā brigādes komandiera amatā, nomainot līdzšinējo komandieri pulkvedi Māri Simsonu, stāsies pulkvežleitnants Gunārs Vizulis.

Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandiera svinīgo maiņas ceremoniju apmeklēs Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Zemessardzes komandieris pulkvedis Egils Leščinskis, vienību komandieri un sadarbības partneri, kā arī pašvaldību pārstāvji.

Pulkvežleitnants Gunārs Vizulis dienestu bruņotajos spēkos uzsāka 1993. gadā kā obligātā militārā dienesta karavīrs. Pēc Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas absolvēšanas 1997. gadā turpināja dienestu kā vada komandieris Mobilo strēlnieku brigādē, kur vēlāk bija arī baterijas komandieris. Pulkvežleitnants Vizulis dienēja arī Sauszemes spēku Artilērijas diviziona štābā kā Operatīvās nodaļas priekšnieks, bet 2004. gada uzsāka dienestu Zemessardzes 34. Artilērijas bataljonā kā štāba priekšnieks,  vēlāk - bataljona komandieris. Kopš 2017. gada augusta pulkvežleitnants Gunārs Vizulis ir Zemessardzes 3. Latgales brigādes štāba priekšnieks. Militāro izglītību ieguvis Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, Bundesvēra Artilērijas skolā Vācijā un Baltijas Aizsardzības koledžā Igaunijā. Vairākkārt apbalvots ar Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku komandiera un Zemessardzes komandiera, kā arī citiem apbalvojumiem. Pulkvežleitnants Gunārs Vizulis ir piedalījies starptautiskajā operācijā Bosnijā un Hercegovinā, kā arī dienējis NATO štābā Polijā.

Līdzšinējais brigādes komandieris pulkvedis Māris Simsons dienestu turpinās militārās kvalifikācijas celšanas kursos Lielbritānijā.

Zemessardzes 3. Latgales brigāde dibināta 1992. gada 30. jūnijā un ir Latvijas armijas 9. Rēzeknes kājnieku pulka tradīciju pārmantotāja. Kopš 2018. gada janvāra brigādes teritorijā atrodas seši bataljoni – Zemessardzes 32. Kājnieku bataljons Rēzeknē, Zemessardzes 34. Artilērijas bataljons Daugavpilī, Zemessardzes 35. Kājnieku bataljons Preiļos, Zemessardzes 55. Kājnieku bataljons Aizkrauklē un Zemessardzes 56. Kaujas nodrošinājuma bataljons Jēkabpilī, kā arī Zemessardzes 36. Kaujas atbalsta bataljons Lūznavā.

Zemessardze ir lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un teritoriālās aizsardzības pamats. Zemessardzē uzņem Latvijas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem. Informācija par prasībām uzņemšanai Zemessardzē ir atrodama Zemessardzes mājas lapas www.zs.mil.lv sadaļā – Pievienojies.

Lai vienkāršotu pieteikšanos dienestam Zemessardzē un veicinātu atgriezenisko saiti ar iedzīvotājiem, darbu sācis arī Zemessardzes vienotais diennakts tālruņa numurs – 1811.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI